3 vragen aan Griekse topkapper Christos Michailidis

Op 3 april was Regional Ambassador van Schwarzkopf Professional, Christos Michailidis bij het Spectrum te gast. Hij begon ooit als een stylist bij Toni&Guy in Milaan, maar al snel groeide hij door en werd hij style director en instructor op de Toni&Guy Academy in Griekenland! Christos staat bekend om het stylen van celebrities. Wij stelden hem drie vragen.

 

Je bent één van de bekendste kappers in Griekenland, welk proces heb je hiervoor doorlopen?
“Met mijn twintig jaar in het vak heb ik een enorme achtergrond. Ik had het geluk dat ik mocht beginnen bij Toni&Guy in Milaan, na de kappersopleiding in Griekenland. Hierna werkte ik voor hen in Londen als lid van het artistic team. Ik hielp bij Londen Fashion Week en op verschillende podia. Toni&Guy waren echt mijn mentoren, hier had ik enorm geluk mee. Toen ik terugkwam in Griekenland, werd ik fashion stylist voor grote magazines als Elle, Vogue en de internationale varianten hiervan. Sinds acht jaar ben ik nu ambassadeur voor Schwarzkopf Professional en ik heb vijf jaar geleden mijn eigen salon geopend. Ik wil mijn ervaring met Essential Looks en het presenteren van hair updo’s vertalen naar de salon. Daarom heb ik een seminar ontworpen waarin ik dit laat zien. Mijn salon staat nu in New York bekend als de salon waar je naar toe moet gaan in Griekenland. Daar ben ik heel trots op.”

Wat is jouw specialiteit als kapper?
“Als je me dit een paar jaar geleden had gevraagd, zou ik zeggen styling of kleur, maar nu ben ik meer allround gespecialiseerd. Het proces van begin tot eind, dat is belangrijk voor mij. Maar mijn signature look is echt lang, blond, krullend haar. Al mijn klanten in Griekenland willen waves, echte fashion high blond of balayage waves. Zij komen naar mij. Maar echt een andere specialiteit van mij is het creëren van een totaalplaatje, een image. Na al die jaren werken met fashion designers weet ik hoe je een mooi plaatje kunt creëren.”

Zijn er nog opvallende nieuwe trends voor aankomende zomer?
“We zien echt de violet kleuren, alle unicorn-kleuren eigenlijk. Vooral het turquoise en paars. Ik denk dat roze en perzikkleuren in het verleden liggen. Misschien gaan we in de toekomst zelfs wel geel zien. Verder denk ik ook dat het permanentje echt terugkomt. Niet het ouderwetse klassieke, maar meer de natuurlijke textuur, een modernere versie. Ik denk dat deze trend snel gaat opkomen.”

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page