5 VRAGEN AAN: FRANCIS SCHROEMBGES

Als kapper, ondernemer en International Creative Hair Director voor L’Oréal Professional heeft Francis Schroembges een roerig jaar achter de rug. Met Coiffure blikt ze terug op 2018 en kijkt ze vooruit op wat er dit jaar op stapel staat.

1.Hoe kijk je terug op 2018?

“Als een emotionele rollercoaster! Het was het jaar van de verbouwing van mijn nieuwe salon in Horst. Het ene moment stond ik te breken en tot in de late uurtjes muren te sausen, het andere moment was ik in mijn oude salon aan het te werk, had ik overleg met de aannemer, stond ik in verschillende landen als trainer op het podium, om vervolgens weer terug te keren naar mijn ‘bouw kloffie’. Ik was natuurlijk ook moeder van Keanu en Joaquin, er was voetbal, teveel Fortnite, en een nieuwe liefde, waarmee ik graag samen wilde zijn. Kortom: een hectisch jaar.”

 

  1. Wat waren voor jou persoonlijk hoogte- en dieptepunten? 

“Hoogtepunt was zeker de opening van mijn salon. Dieptepunten waren er teveel: het was pittig om in mijn eentje beslissingen te nemen en tegenslagen te verwerken, maar de hoogtepunten hebben daardoor meer impact en geven meer energie.”

 

  1. Wat is het belangrijkste inzicht dat je business wise hebt opgedaan?

“Dat je jezelf als ondernemer geregeld in de spiegel moet aankijken. Alles heeft een oorzaak, relativeren is een belangrijke passage in het ondernemen.” 

 

  1. Wat is voor jou het product van 2018? 

“De Tecni.art Ring Light Pure Styling Spray, een innovatie waarbij erg goed is nagedacht over de applicatie van het product. Nu al mijn favoriet en pas kortgeleden geïntroduceerd.”

 

  1. Waar kijk je persoonlijk heel erg naar uit in 2019?

“Naar het 110-jarig bestaan van L’Oréal, de trainingen en shows die ik internationaal ga geven en mijn educatieprogramma in de eigen Academy.”

 

Kijk voor meer info over ByFrancis.nl en @francisschroembges

 

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page