Barberhulp voor Lesbos

BarberSociety en WieWatHaar hebben de Nederlandse stichting Because We Carry geholpen bij het opzetten van een vaste barbershop en een make-over van de beautysalon voor de bewoners van vluchtelingencampus Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos. Zij wilden iets betekenen voor de mannen en vrouwen die daar vaak uitzichtloos verblijven. Een team van 9 vrijwilligers vanuit BarberSociety en WieWatHaar én een team van 9 vrijwilligers van creatief bureau Maak zijn afgelopen maandag teruggekeerd na een verblijf van 4 dagen. Mede dankzij hulp van sponsoren en donaties, is het hen gelukt de barbershop te realiseren, de beautysalon een make-over te geven en daarnaast hoogwaardige educatie te bieden.

Brothers & Beards
Onder de naam ‘Brothers & Beards’ heeft Because We Carry al een start gemaakt met het aanbieden van knipbeurten en ze wilden dit graag naar een hoger niveau tillen. Marc van de Hare van BarberSociety heeft samen met sponsoren ervoor gezorgd dat een container naar Lesbos werd verscheept én dat met het juiste meubilair de barbershop ingericht kon worden. Bovendien vond hij ook educators Ronald de Bont (Groningen) en Nero de Boer (Ermelo) bereid om een 3-daagse training te geven. De barbers werden ter plekke opgeleid om zelf als barber aan de slag te kunnen én deze kennis ook weer te kunnen delen met anderen in Kara Tepe, zodat dit initiatief uiteindelijk zelfstandig kan draaien.


Marc van de Hare vertelt: "Ik ben erg onder de indruk wat de stichting Because We Carry en ook Movement on the Ground daar heeft neergezet voor deze mensen. Ik heb met eigen ogen gezien hoe hun activiteiten een glimlach op de gezichten van kinderen en volwassenen brengt. Iets wat ze nodig hebben, geloof mij. Ongelofelijk wat zij allemaal organiseren. Het zijn gedreven mensen die ervoor staan om de vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen en in hun behoeften te voorzien. Heel mooi. Ik ben dankbaar dat wij ons steentje daaraan hebben kunnen bijdragen en ik ben er ongelofelijk trots op dat wij dit met zijn allen in zo’n korte tijd hebben kunnen realiseren. Dat hadden wij niet gekund zonder sponsoren en donaties. Onze dank, en die van de barbers op Kara Tepe, is groot!"

lesbos

Beautysalon
Er was al een beautysalon op Kara Tepe, maar deze kon wel een opknapbeurt gebruiken en
ook waren de extra producten meer dan welkom. Elke ochtend werden trainingen gegeven.
Marit Heemskerk van WieWatHaar had een team van 3 topmensen bereid gevonden om
mee te reizen naar Lesbos. Niemand minder dan Ilham Mestour, Eline de Hont en Barbra
Oliemans hebben deze intensieve dagen hun kennis gedeeld met de vrouwen van Kara
Tepe. De training werd afgesloten met de uitreiking van de certificaten en dit was voor alle aanwezigen een emotioneel moment van verbinding.

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page