Behind the shoot: Nancy Martens

Nancy Martens werd dit jaar bij de Coiffure Award tweede in de categorie Avant Garde, ze won in augustus een Amerikaanse #ONESHOT Hair Award én ze is finalist bij de AIPP Awards, allemaal met dezelfde unieke collectie. Waarom slaan juist deze foto’s zo aan en hoe verliep het creatieve proces?

Nancy Martens: “Na de zomervakantie gaat het bij Avanti Kappers altijd meteen over de Coiffure Award. Zo ook vorig jaar. Op dat moment had ik een erg druk privéleven: we waren bezig met de bouw van ons eigen huis en ik was zwanger van onze derde dochter. Na veel twijfelen, heb ik toch de knoop doorgehakt om mee te doen. Ik had even de bevestiging nodig van Arjan Bevers, en natuurlijk ook van mijn vriend of dit thuis allemaal wel ging lukken, omdat avant-garde tijdrovend is.”

Creatief proces
“Ik wist al vrij snel wat ik wilde qua fotografie en styling en Arjan was het hier helemaal mee eens. Vervolgens ging het tijdens het creatieve proces echt alle kanten op in mijn hoofd. Het kost veel energie, maar als ik zie en voel dat iets heel tof wordt, dan geeft het mij zoveel energie terug en kan ik bijna niet stoppen. Ik heb verschillende zondagen in mijn eentje in de salon aan de collectie gewerkt; muziekje aan en niemand die me stoort. Thuis gingen de kinderen er namelijk wel eens vandoor met haar dat ik net geprept had. Tijdens het werken stuurde ik regelmatig foto’s naar Arjan om zijn mening te horen. Hij appte me dan terug dat de zwangerschapshormonen blijkbaar goed voor mijn creativiteit waren...”

Lees het complete verhaal in het oktobernummer Coiffure Magazine.. 

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page