“Leuke plant, mam. Maar waar ga je ‘m laten?”, was de eerste, wat cynische reactie van mijn zoon toen ik me weer eens tot wat groens had laten verleiden. Een moment
waarop ik dacht dat ik misschien iets te ver was doorgeslagen in het verzamelen van planten in mijn huis.

Inmiddels heeft de grote zaagcactus een mooie plek gekregen en blijkt mijn liefde voor deze plant - die wel iets weg heeft van een bos krullen - allesbehalve uniek te zijn. Net als in de mode en in de beauty zijn ook interieurtrends door internet en social media geglobaliseerd. Aan de andere kant van de wereld blijken er mensen te wonen die net als ik precies dezelfde voorliefde hebben voor seventies planten, vintage design en Scandinavisch minimalisme (hoewel de opgeruimde interieurs op de één of andere manier niet helemaal bij mijn rommelige levensstijl blijken te passen). Mijn favoriete Franse woonblad richt zich dan ook op de stijl van ‘tribus contemporaines’, oftewel de stijl van ‘hedendaagse stammen’ van over de hele wereld.

Die gemeenschappelijke smaak en stijl zie je ook bij salons aan de andere kant van de wereld, zoals in Australië, dat door de loop van de geschiedenis natuurlijk een sterke band met West-Europa heeft. En hoewel een hangstoel onder een veranda in Nederland misschien niet altijd tot de mogelijkheden behoort, vind ik de inrichting van de vier salons die we in het zonnetje zetten zeer inspirerend. Het tot mooiste salon van 2019 uitgeroepen interieur combineert bovendien harde en koude materialen als marmer en beton met veel groen, met echte planten. Ik zou het zo leuk vinden als we dat in 2020 ook in Nederlandse salons wat meer gaan zien."

Anouk Oudkerk Pool

Editor in Chief

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print