BLOG Mark Melief: Invest in the future

Soms mag je best een beetje misbruik maken van je positie om een stukje ideologie voorrang te geven. Dit jaar heb ik de eer gehad om de Coiffure Award  te mogen  jureren.

Diversiteit en duidelijke ambacht waren de woorden die in mij opkwamen bij het zien van de ingestuurde foto’s. Mijn passie voor het vak en het openstellen voor veel verschillende disciplines binnen ons vak, geeft mij de gedachte om me in te zetten voor jong talent.

Ik ben me ervan bewust dat zeker in deze categorie niet iedereen het budget heeft om een vette shoot te doen, maar dat mag geen blokkade zijn om mee te doen aan de Coiffure Award.

Maar hoe kun je dat dan aanpakken, als je geen kennissen hebt die mooie make-up kunnen aanbrengen en je geen geld hebt voor de fees van fotografen .

Mijn eerste gedachte was om het zelf te faciliteren, maar het nadeel is dan dat iedereen dezelfde dynamiek gaat krijgen, waardoor het werk van de jonge talenten niet tot zijn recht zal komen.

Toen dacht ik aan het volgende:

OPROEP AAN FOTOGRAFEN!

Beste beroepsfotografen,

Wij kappers en jullie fotografen hebben al jaren mooie samenwerkingen. Het maken van bijzondere foto’s geeft vaak het gevoel van trots.

Ik ben me ervan bewust dat ieder zijn centjes moet verdienen, maar weet ook wat het resultaat is voor een fotograaf als hij de winnende foto van een wedstrijd als de Coiffure Award heeft geschoten. Denk aan al de publiciteit en waardering, om nog maar te zwijgen over het feit dat het jaar daarop iedereen met jou wil samenwerken.

Ik wil bij deze dan ook een oproep doen aan professionele fotografen met betrekking tot loyaliteit en zakelijk inzicht. Zouden jullie professionele fotografen het ‘jong talent’ willen supporten voor de helft van jullie fee en daarmee de deur openen voor kapperstalent die mee willen doen aan de Coiffure Award en die dit normaal niet kunnen bekostigen?

Daarnaast wil ik Coiffure vragen of deze fotografen zich bij jullie kunnen aanmelden voor augustus 2017, zodat er een lijst gepubliceerd kan worden in september 2017 met de namen van de aangemelde fotografen. Dan kunnen kappers uit de categorie  jong talent  hier een beroep op doen. Dus ben je een fotograaf die graag zijn hart wil laten spreken? ‘Cut your fee in half and invest in the future’. Ik hoop dat 2018 overladen wordt in de categorie Coiffure Award ‘Yong Talent’ en ik vraag ook collega-kappers om dit te steunen.

Mark Melief

 

 

 

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page