Blog Richard Koffijberg: Het educatieve deel is begonnen

"De dagen worden korter en de avonden langer. De herfst dient zich aan en daarmee ook een andere invulling van de avonden. Kortom, het tweede (educatieve) deel van de kappersbranche is begonnen.

De cursusprogramma’s zijn verstuurd of staan online. Er kan weer volop worden ingeschreven. Ook de talentenjacht is weer losgebarsten. Diverse toeleveranciers houden competities, vaak met kleurthema’s, de voorbereiding van de Coiffure Award is weer in volle gang en natuurlijk niet te vergeten de Amsterdamse Fashion Week, afgekort AFW die een week geleden heeft plaatsgevonden. Ook mag niet onvermeld blijven dat er door een heleboel collega’s backstage keihard is gewerkt en fantastisch werk is geleverd. Organisaties weten de kappersbranche en de toeleveranciers goed te vinden voor de nodige ondersteuning. De industrie draait weer op volle toeren. Zelf heb ik de zomer gebruikt voor het schrijven van mijn nieuwe cursusagenda en het ontwikkelen van mijn nieuwe we-site, www.businesss-factory.nl

Er zijn twee evenementen uit mijn nieuwe programma die ik hier graag wil benoemen. ‘The future starts today’ is een presentatie die inzicht geeft in de ontwikkeling van ondernemingen voor de (verre) toekomst. Centraal stel ik daarin de veranderende consument. Hoe gaat de communicatie er in de toekomst uitzien, gaan robots onze klanten ontvangen en worden wij allemaal gechipt zodat wij al onze informatie te allen tijde beschikbaar hebben. Door middel van visualisatie (filmpjes) wordt duidelijk wat er allemaal op ons afkomt. Uiteraard zal ik de onderwerpen terugvertalen naar wat dit betekent voor de kappersbranche. Deze presentaties worden door verschillende toeleveranciers en op verschillende locaties aangeboden.

Het andere evenement dat ik met je wil delen, is de vierde editie van Experts in Business. Deze zal worden gehouden op zondag 18 november bij L’Oréal Professional in Hoofddorp. Het thema van deze dag is ‘Succesvolle marketing’ oftewel: hoe bouw je van je naam een merk? Waar ik oprecht trots op ben is dat er vier power vrouwen uit de branche direct “Ja” hebben gezegd toen ik ze vroeg om mee te werken. In willekeurige volgorde zijn de referenten: Floor Kleyne, Ilham Mestour, Francis Schoembges en Kimm Koffijberg. Wat een cast! Geweldig om deze power vrouwen te horen vertellen wat zij al hebben bereikt, maar belangrijker nog is hoe zij dit hebben gedaan. Inschrijven is op dit moment nog niet mogelijk, maar noteer vast 18 november in je agenda. Vanaf begin oktober worden alle referenten voorgesteld, voor zover dit nog nodig is, via Coiffure Post en social media. Heel fijn dat het evenement weer op support van L’Oréal Professional en Coiffure Media mag rekenen als mediapartner. Want zoals ik in deze blog al eerder schrijf, kan geen enkel evenement zonder ondersteuning van de industrie.

Richard Koffijberg

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page