Coiffure Award Talk: Arjan Bevers

De voorbereidingen voor de Coiffure Award 2018 zijn al in volle gang. Wil jij meedoen en jouw creativiteit en passie voor het vak delen met een groot publiek? Vanaf nu kun je je inschrijven via deze link. 

Avanti-kapper Arjan Bevers doet al sinds zijn 19e mee aan de Coiffure Award en plukt sindsdien de vruchten ervan. “Ik geef trainingen aan andere kappers, krijg de kans om mee te werken aan shows, mijn werk is gepubliceerd over de hele wereld en ik krijg regelmatig als één van de eerste nieuwe producten in handen om te testen.” Aan Coiffure vertelt hij hoe hij zijn deelname aanpakt.

Is jouw aanpak altijd hetzelfde geweest?
“Mijn aanpak is niet altijd precies hetzelfde. Het begint bij een idee, vervolgens ga ik op zoek naar een team mensen die het snappen, voelen en kunnen uitvoeren. Mijn vrouw Mireille
is altijd mijn visagiste en een soort tweede Art Director. Zij is geen kapster, maar weet wel heel goed wat wel of niet mooi is of wat werkt. Je hebt altijd iemand nodig op de set die niet alleen maar zegt dat het mooi is, maar ook kritisch kijkt naar wat er beter kan. Verder heb je een speciale fotograaf nodig, ze moeten fashion snappen maar ook haar kunnen fotograferen en uitlichten. Voor de styling en modellen geldt hetzelfde. Op de dag zelf heb ik altijd mensen uit mijn team bij me, die me helpen en assisteren. Zij zijn onmisbaar.”

Wat zijn voor jou de voordelen van de Coiffure Award?
“Ten eerste ben ik een betere kapper geworden. Je kijkt elke keer opnieuw kritisch naar je eigen werk. De hele ervaring is sowieso goed voor het teamgevoel. Ook heb ik veel leuke en interessante mensen leren kennen via de Coiffure Award. Het heeft voor mijn salon altijd een fantastische PR- waarde gehad, zeker toen ik Hairdresser of The Year werd. Ik heb daardoor ongelofelijk exposure gehad, wat zorgt voor een drukkere zaak en daardoor meer omzet. Regionaal kreeg ik veel aandacht van pers en op social media. Ik ben op tv geweest bij de BZT show, live bij Edwin Evers op de radio, stond in De Telegraaf, regionale kranten en ontelbaar veel websites en blogs. Ik heb me er regelmatig over verbaasd hoeveel mensen dan weten dat jij de Coiffure Award gewonnen hebt!”

Waarom raad je aan om mee te doen?
“Het is zo leuk, het evenement op zich is al geweldig! Je krijgt perfect materiaal in handen waar je je salon - maar ook jezelf - mee op de kaart kunt zetten! Mijn laatste Avant-garde collectie (helaas niet gewonnen, wel genomineerd) is nu ook genomineerd voor de Behind The Chair Bigshot Hair Awards en is compleet gepubliceerd in één van de mooiste hair-magazines ter wereld: Hair's How Russia, super vet toch? Daarnaast is een beetje competitie altijd leuk.”

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page