Coiffure Award Talk: De Ploegmakers en Carlos Ramos

De voorbereidingen voor de Coiffure Award 2018 zijn al in volle gang. Wil jij meedoen en jouw creativiteit en passie voor het vak delen met een groot publiek? Vanaf nu kun je je inschrijven via deze link. 

Sommige kappers doen al jaren mee aan de Coiffure Award. Wat is hun drijfveer en waar halen ze hun inspiratie vandaan? Marge en René Ploegmakers en Carlos Ramos doen hun verhaal. “Zelfs de zoon van Will Smith is bij hem langsgekomen in de kappersstoel.”

Jullie doen al jaren mee aan de Coiffure Award. Wat is jullie aanpak en wat is er veranderd? 
“Zeker! We zijn veel gestructureerder geworden. En we hebben de lat steeds hoger gelegd. We zijn naar een bepaald niveau gegroeid door de jaren heen. Wat niet is veranderd, is dat we mooi haar willen maken. We willen graag ons eigen werk laten zien, iets wat wij mooi vinden. In het begin kopieer je trends of stijlen van je kappersidolen en nu maak je met Create je eigen haarcollectie. Door de komst van social media kun je deze collecties ook beter zichtbaar maken dan voorheen voor je klanten en collega-kappers.”

Wat heeft de Coiffure Award voor jullie betekend?
“Bij onze winst hebben we veel meer landelijke bekendheid gekregen. Onze inzendingen hebben publicaties gehad in andere landen - van Rusland tot Korea en Engeland - en we kregen veel aandacht van de landelijke en lokale pers. Klanten uit Amsterdam of het zuiden van Limburg weten onze salon inmiddels te vinden door de goede reviews over onze Coiffure Award inzendingen.”

Waarom zouden jullie het iemand aanraden om mee te doen aan de Coiffure Award?
“Je blijft up to date en de deelname houdt je scherp. Het meedoen aan de Coiffure Award geeft zowel je team als je salon een enorme boost.”

Jij doet al jaren mee aan de Coiffure Award, wat is jouw aanpak?
“Ik ben onbewust altijd bezig in mijn hoofd met beelden van kleuren en kapsels die met elkaar verbonden zijn. Ik reis veel en zelfs dan betrap ik me er op. Ik ben naar China, Macau en Hongkong geweest. Verschillende culturen spreken mij erg aan. Dit is voor mij dan ook een inspiratiebron voor de Coiffure Award.”

Wat voor profijt heb je tot nu toe gehad aan de Coiffure Award?
“Ik heb heel veel aan de Coiffure Award gehad, omdat ik veel gemotiveerde collega’s ben tegengekomen die net zo gepassioneerd zijn als ik. Daardoor ben ik zelf een veel betere kapper geworden. Daarnaast is het werk makkelijker geworden. De klanten komen uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland. Ik heb bijvoorbeeld ook Jaden Smith geknipt, de zoon van Will Smith.”

Heb je tips voor de aankomende deelnemers?
“Zet met je team een goed moodboard neer. Zo weet iedereen wat er van hen verwacht wordt. Leg goed uit aan je team wat je visie is.”

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page