Wie nooit op het Coiffure Award podium staat, maar wel al vele malen dé visagist is geweest van winnende collecties, is Mireille Bevers-Brunt. De vrouw van Hairdresser of the Year 2019 Arjan Bevers hoeft niet zo nodig in de spotlights te staan. “Arjan geniet ervan, maar ik vind het heerlijk achter de schermen.”

Mireille is de vaste visagist van alle Avanti-kappers en mede-eigenaar van Avanti Kappers in Helmond. Al jaren werkt ze samen met Arjan. “Het is geweldig dat we met het team al zoveel succes hebben behaald. En dat ik niet op het podium sta, vind ik helemaal prima.”

Mireille en Arjan werken al ruim tien jaar samen. De vonk tussen de twee sprong over op de set in 2003, nadat Arjan haar als model had gevraagd voor een Coiffure Award shoot. “Ik vind het heel erg leuk om met Arjan te werken. Je bent veel samen, doet samen ideeën op en inspireert elkaar.” Uiteraard botst het ook wel eens tussen de twee op de werkvloer. “Net als thuis, zoals bij elk ander stel. Dan knalt het even, maar dat is niet erg.”

PERFECTIONISME
Mireille is heel perfectionistisch. “Arjan heeft me in de loop der jaren wel relaxter gemaakt. ‘Het komt wel goed’, heb ik van hem geleerd. Door mijn perfectionisme kon ik er bijvoorbeeld voorheen heel erg van balen dat Arjan pas heel laat een moodboard maakte. Dan moest ik hem echt achter zijn broek aan zitten. Dat gaat tegenwoordig gelukkig steeds beter. Wat dat betreft heeft hij ook wel wat van mij geleerd.”

Momenteel is Mireille erg druk met de voorbereidingen voor de Coiffure Award 2020. “We zitten middenin het proces en de shoots. Ik zoek mijn inspiratie overal: bladen, internet, Instagram, op vakantie, in het bos, als ik de hond uitlaat of als ik de etalages in de stad bekijk.” Op Instagram ziet de Brabantse vooral ook voorbeelden die ze niet mooi vindt. “De vele lagen geshapete make-up; daar hou ik niet van. Ik vind het juist mooi als je de huid nog goed ziet. Ook fotografen kunnen dat erg waarderen, weet ik.” Wel is Mireille blij dat de rol van visagie in de kapperswereld steeds prominenter wordt. “Het moet alleen niet de boventoon gaan voeren. Het is het belangrijkste dat de make-up bij het concept past. Zo kan het ook heel mooi en krachtig zijn om weinig make-up te gebruiken.”

Lees het complete interview in de decembereditie van Coiffure Magazine. 

Je kunt je NU inschrijven voor de Coiffure Award 2020. Inschrijven is alleen mogelijk via coiffureaward.nl. Na inschrijving ontvang je het officiële reglement en promotiemateriaal voor in de salon, waarmee jij iedereen kunt laten zien dat je meedoet aan de Coiffure Award. Veel succes!

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print