Coiffure Award talk: Romy Meijer en Bob Jansen

Al 25 jaar doet Bob Jansen met zijn salon en medewerkers mee aan de Coiffure Award. Hij stoomt talenten klaar voor het next-level-kappersvak. Vorig jaar won Sanne van ’t Hoog uit zijn salon de Young Talent Award. Dit jaar ging deze naar Romy Meijer: ook één van de leerlingen van Bob Jansen. Hoe voelde de winst voor Romy en waar haalt Bob toch al die winnaars vandaan?

Romy Meijer won de Young Talent Award 2018. 
Je deed voor het eerst mee aan de Coiffure Award. Waarom wilde je dat graag?
Romy Meijer: “Bij Bob Jansen krijgt iedereen de kans om mee te doen, dat is al fijn. Het idee dat iemand het je gunt. Dat was voor mij dat ik dacht: ‘waarom niet’. Je kunt het altijd proberen.”

Wat is het geheim achter jouw succes?
“Ik denk dat mijn foto’s rustiger en strakker waren dan de andere collecties. Het was een draagbare lijn. Dit was denk ik de kracht van de serie.”

Wat voor rol had de salon in het proces?
“Het schept een band met de groep. Iedereen zit in de stress, maar iedereen helpt elkaar. Je trekt dichter naar elkaar toe, omdat je het iedereen gunt en andersom ook.”

Waarom zou je het iemand aanraden om mee te doen aan de Coiffure Award?
“Het is zo’n bonk aan ervaring die je krijgt. Dat is het belangrijkste. Je leert om op een andere manier naar dingen te kijken. In een salon ga je anders met kapsels om dan voor een fotoshoot. Je kunt je complete creativiteit loslaten. In de salon ga je niet los op de klant, je moet het die wel naar de zin maken. Maar bij een eigen collectie mag je alles zelf weten en maakt het niet uit wat iemand ervan vindt.”

Heb je tips voor de aankomende deelnemers?
“Het is belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Doe wat je zelf mooi vindt. Andere mensen mogen altijd hun mening geven en dingen corrigeren, maar je moet zelf tevreden zijn. Je moet achter de productie staan, vanaf het begin van het moodboard.”

Bob Jansen doet al 25 jaar mee aan de Coiffure Award.
Je doet met je salon al 25 jaar mee aan de Coiffure Award. Dit jaar leverde je opnieuw een winnaar aan voor de Young Talent Award. Hoe doe je dit toch?
Bob Jansen: “Ik bied ze een podium. Bijvoorbeeld voor de Young Talent Award heb ik een goede trainer lopen die weet hoe hij ze moet prikkelen. Elke week wordt er gewerkt aan de basis van het zijn van een goede kapper. Iedereen dient een plan in: wat wil ik maken, wat voor styling komt er bij kijken, hoe moet de fotografie? Ze maken een moodboard en met het team gaan we hier naar kijken. Uiteindelijk denk ik dat ze een beeld voor ogen hebben door goed te oefenen en te trainen. Het idee krijgt steeds meer vorm.”

Wat denk je dat het winnen van een Coiffure Award oplevert voor een jong talent?
“Als je aan dit soort wedstrijden meedoet, word je geprikkeld om meer uit jezelf en het vak te halen. Vijfennegentig procent van dit vak is commercieel. Van 9 tot 6 knip je klanten die je blij de deur uit wilt laten gaan, maar met de Coiffure Award kun je een keer volledig uit je dak gaan. We prikkelen en motiveren dit, maar stellen het niet verplicht.”

Wat zijn de eerste lessen die je de jonge talenten meegeeft bij deelname?
“Je moet er echt tijd voor maken. Je kunt niet gewoon een avondje gaan zitten voor je moodboard. Je moet continu op je telefoon kijken, op Instagram rondsnuffelen en inspiratie bewaren. Het moet in je systeem gaan groeien, voordat je het moodboard aanlevert.
Als mensen in mijn bedrijf komen als jong talent, kijken we eerst naar de primaire handelingen die verricht moeten worden. Als je ziet dat er meer talent is, dan prikkel je ze om daarover na te denken. Wij moeten duidelijk maken dat het niet normaal is wat wij allemaal doen, ook al lijkt dat op het eerste oog soms wel zo. Doe het basiswerk goed en laat zien dat je een enorm sterke wil hebt. Als wij karakter zien, willen we hierin investeren. Als ik denk dat iemand niet klaar is voor de Coiffure Award, dan zeg ik dat.”

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page