Driekwart onderzochte websites niet goed beveiligd

Ben je kapper en heb je een eigen website? Heb je ooit weleens nagedacht over de veiligheid? Een online ondernemersplatform kwam achter een schokkend feitje. Ze onderzochten ruim 5000 websites van kappers die geregistreerd staan op Telefoonboek.nl en kwamen erachter dat driekwart niet veilig is. J. Rutten, Manager van Places (onderdeel van telefoonboek.nl), benadrukt dat online veiligheid erg belangrijk is. 

Het aantal kapperszaken is gegroeid, je ziet dat steeds meer mensen als zelfstandige kapper aan de slag gaan. Daar komt veel bij kijken... onder andere een eigen website. Als klant ga je er van uit dat wanneer je je contactgegevens achterlaat op een website, dat die gegevens veilig zijn. Op Telefoonboek.nl staan 5.292 werkende websites van kappers geregistreerd en hiervan zijn 5.289 websites beoordeeld op veiligheid. Hiervan waren slechts 1.004 websites (23%) van kappers beveiligd. Dit betekent dat driekwart (77%) niet beveiligd is.

Wat is veilig?
Een veilige website kun je herkennen aan de URL, deze begint met 'https://'. Websites met https zijn voorzien van een SSL-beveiliging, in tegenstelling tot websites die beginnen met http. De beveiliging voorkomt dat gegevens door hackers te onderscheppen zijn, omdat data versleuteld worden verstuurd.

Wat kan er nog meer beter?
Steeds meer mensen bezoeken websites via hun smartphone of tablet in bijvoorbeeld de trein of zelfs in de stoel bij de kapper. Wanneer een website niet responsive is, is deze niet schaalbaar op andere formaten en daardoor niet goed zichtbaar via telefoon of tablet. Telefoonboek.nl heeft in onderzoek aangetoond dat slechts 30% van de websites responsive is. Helaas voldoet dus ook bijna driekwart  van de websites (70%) van kappers niet aan de verwachtingen omtrent responsiveness.

Waarom is dit belangrijk? 
Wanneer bezoekers zich niet veilig voelen op jouw website, zullen zij minder snel hun gegevens achterlaten. Hierdoor kun je potentiële klanten verliezen. Zorg er daarom voor dat je over een SSL-certificaat beschikt.

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page