Experts in Business: 4 Powervrouwen

Om in je agenda te zetten: op 18 november vindt de vierde editie van Experts in Business plaats. Met het thema ‘Succesvolle marketing’ belooft het weer een interessante editie te worden. Coiffure is wederom trotse mediapartner van het event.

Volgens initiatiefnemer Richard Koffijberg, oprichter van de Business Factory, moet er een business evenement in de beautybranche zijn waar diverse sprekers hun ervaring op een eerlijke en toegankelijke manier willen delen met bezoekers, ongeacht of het grote of minder grote salons betreft. L’Oréal Professionnel is medeorganisator van deze editie.

Het thema is ‘Succesvolle marketing’. Zonder de juiste marketing is het onmogelijk om van je naam een merk te maken. De 4 sprekers van de vierde editie zijn echte powervrouwen! Topondernemers die hun sporen al hebben verdiend terwijl ze nog jong zijn.

Richard Koffijberg stelt de eerste spreker voor:

Ilham Mestour is ambassadeur van de firma Keune en verantwoordelijk voor de styling en het beeldmerk van Keune Internationaal. Daarnaast wordt Ilham geboekt als Chef de Cabine voor alle grote modemerken en modebladen. Ook is zij de styliste van veel bekende Nederlanders.

Als wij aan Ilham vragen hoe ze haar werkzaamheden omschrijft,  dan zegt zij in alle bescheidenheid: “Ik ben kapster”. Dit zegt natuurlijk niets over wat deze internationale ster allemaal doet, maar toch zegt het ook alles over Ilham. Als wij doorvragen zegt zij: “Ik ben een vakidioot die ooit met dromen is begonnen en uiteindelijk met haar doorzettingsvermogen en passie voor het vak haar dromen leeft. In mijn carrière heb ik verschillende fases gekend, zo heb ik de waarde ontdekt om bewust stil te staan bij elke fase, ervan te leren en weer door te gaan met ontwikkelen.”

“Ik ben iemand die niets anders heeft gedaan dan haar dromen najagen, ik heb de lat hoog voor mezelf gelegd zonder mezelf te verliezen. Dit heb ik gedaan door eerlijk te zijn tegen mezelf, bij mijn waarden en normen te blijven en zelfvertrouwen te hebben. In de afgelopen 24 jaar ben ik mensen tegengekomen waar ik veel van heb geleerd, die in mij geloofden en mij een kans gaven om me te bewijzen als vakvrouw.
Een hand toereiken, in mensen geloven die gedreven zijn, passie, hoop en dromen hebben, dat is waar ik in geloof, dat is ook wat mij geholpen heeft. En dit wil ik ook graag voortzetten d.m.v. educatie. Ik krijg ongelofelijk veel energie om al mijn kennis en kunde die ik afgelopen jaren heb opgebouwd te kunnen overbrengen en over te dragen aan enthousiaste vakmensen.”

“Ik ben van de oude stempel: ik geloof dat kapper zijn een ambacht is. Techniek en perfectie staan bij mij hoog in het vaandel. Ik ben een perfectionist, elk detail moet kloppen, elk haartje moet goed zitten. Ik heb mezelf erop betrapt dat als ik bezig ben, ik echt letterlijk in het haar duik, ik hoor en zie niemand meer om me heen. Ik ben uiterst gefocust en ga tot het uiterste om mijn doel te bereiken, gedrevenheid, passie, emotie, mijn ziel… alles geef ik om prachtig haar te maken.”

Het verhaal van Ilham lijkt wel een snelweg van succes. “Maar ik heb ook wel hobbels moeten nemen hoor, maar daar vertel ik over op 18 november, tijdens Experts in Business”, aldus Ilham.

In de komende Coiffure Post’s zal Richard Koffijberg ook de powervrouwen Floor Kleyne, Francis Schroembges en Kimm Koffijberg voorstellen.

De indeling van de dag is als volgt:

Ontvangst om 10.30 uur.
Start programma: 11.00 uur
Lunch: 12.30 uur
Start 2de helft programma: 13.15 uur
Afsluiting met een borrel en een hapje rond 15.00 uur

18 november is op een zondag.
Locatie: de nieuwe academie van L’Oréal in Hoofddorp
Entreeprijs: €85,00 per persoon, ex 21% BTW inclusief lunch.
Gratis parkeren.
Inschrijven via deze link.

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page