FASHIONCLASH Festival groot succes

Donderdagavond 29 juni is de 9de editie van FASHIONCLASH Festival op een bijzondere wijze geopend in het Labgebouw/Het Radium. Dit was ook de feestelijke opening van de langverwachte Forza Fashion House, de broedplaats voor creatief, cultureel en ondernemend Maastricht.

Forza Fashion House is de nieuwste Business Development Lab & Incubator voor modetalent. Naast werkateliers, een collectieve ontmoetingsplek, een multifunctionele eventruimte en een showroom zal hier ook het FASHIONCLASH Office landen. Onder regie van theatermakers Joost Horward en Nina Willems is er een theatrale avond gepresenteerd met cross-over performances, gemaakt en uitgevoerd door jong talent van Maastricht Academy of Fine Arts & Design (MAFAD) en Toneelacademie Maastricht. De gehele avond stond in het teken van de clash tussen disciplines in relatie tot ‘Zintuigen’.

FASHIONCLASH Festival bood dit jaar wederom podium aan designers van over heel de wereld met vele hoogtepunten waaronder Alessandro Trincone uit Italië, Nellafolla uit China, WUETRICHFUERST uit Zwitserland, NEO Design uit Servië, Chain uit Argentinië, L’EGSQÈRE uit Spanje, Ysabel Cloherty uit Australië. Ook Nederlands ontwerptalent was goed vertegenwoordigd met o.a. Maarten van Mulken, Ebby Port, Peer Cox, STEVEN VANDERYT en Bluedenîmes x Minou Lejeune x Tyson Ernste.

Fotografie: Team Peter Stigter

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page