Hairdressers Without Borders helpt vrouwen in Azië die in moeilijke omstandigheden leven. Door ze trainingen in het kappersvak te geven, kunnen ze een eigen inkomen genereren. Het HWB team, bestaande uit Esther, Peter, Dorien en Sandeep, vertelt over hun ervaringen in Nepal.

"Inmiddels is het vrijwilligers team een maand terug van een paar intensieve trainingsweken in Nepal en deelt 'Hairdressers Without Borders' graag hoe ze met een schaar en de juiste training het leven van twintig Nepalese vrouwen hebben kunnen veranderen. Met deze krachtige vaardigheid hebben de studenten grote stappen voorwaarts gemaakt in het creëren van meer zelfvertrouwen en het ontwikkelen van nieuwe toekomstplannen. Het was magisch om hen te zien groeien binnen dit kappersprogramma en we merkten een grote vooruitgang in elk van hen.

Het is zo krachtig wanneer vrouwen samenwerken als één. Het wordt een sterk zusterschap, waarbij ze voor elkaar zorgen en een diepe vreugde ervaren in een beschermde omgeving. Tegenwoordig verbetert de status van vrouwen in Nepal langzaam, maar de genderkloof is nog steeds een groot probleem in kleine dorpen, waar de meest kansarme vrouwen worstelen om de kost te verdienen. Met dit programma hebben we hen de kans gegeven om een professionele kapperstraining te volgen en op deze manier een stap verder in hun leven te zetten met een nieuw krachtig beroep in hun handen. De sociale impact van deze beroepsopleiding is erg van belang voor al deze vrouwen. Daarom projecteren we een stap verder om in samenwerking met 'Blink Now' en 'Davines Nederland'  in 2019 een kapsalon/academie op te bouwen in Surkhet - Nepal. Hierbij gaan we een ruimte creëren voor meerdere trainingsmogelijkheden en gaan we meer financiële zekerheid opbouwen door de nieuwe salon. Wij hebben met onze eigen ogen het verschil kunnen ervaren in alle studenten en we zijn ervan overtuigd dat we met deze stap een duurzaam verschil gaan maken."

Willen jullie ook mee bouwen aan de toekomst van al deze vrouwen?
Check dan onze website voor sponsor en donatie mogelijkheden of doneer op:

Stichting Hairdressers Without Borders
ING Bank
Iban: NL33 INGB 0007 8882 42
Bic: INGB NL 2A

"Bedankt voor het ondersteunen van Hairdressers Without Borders, waarbij zelfs een kleine donatie een groot verschil maakt. Samen kunnen we de levens van zoveel vrouwen in Nepal veranderen"

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print