Herenvak in de spotlights bij het Spectrum

Hij is nog maar 27 lentes jong, maar heeft een berg ervaring. En een enorme passie voor het herenvak! Joost Mulleman wist de leden van het Spectrum te boeien en te inspireren toen hij vier stoere herenmodellen liet zien.

Joost is tegenwoordig creative director en trainer bij de Barberschool in Amsterdam en Delft, maar de passie voor het vak was eigenlijk altijd al aanwezig. Op zijn veertiende knipte hij zijn broer, hij liep stage in een Barbershop in Gouda en werkte ook in gemengde salons. Daarnaast heeft hij met zijn kam en schaar op zak de wereld over gereisd om op die manier zijn kniptechnieken verder te verfijnen. In Vietnam besloot hij dat hij genoeg ervaring en inspiratie had opgedaan om terug te keren naar Nederland en zich hier te vestigen om te doen wat hij het liefste doet. “Met passie en liefde draag ik dit oude vakmanschap over”, aldus Joost.

De leden van het Spectrum konden dit onlangs zelf ervaren. Joost had vier modellen meegenomen en gaf een uitgebreide toelichting op de kniptechnieken. Hij vertelde dat de vorm van de schedel een van de belangrijkste zaken is waar je op moet letten, evenals de natuurlijke valling van het haar. Dat is bepalend voor het model dat je kunt creëren. Twee modellen werden door color specialist Daphne Veld bovendien voorzien van een spectaculaire kleur. Model Daan ging bijvoorbeeld naar huis met een vooruitstrevende coupe, voorzien van blonde, paarse en lila tinten.

 

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page