Interieur van de maand: Artizte Hair & Beauty

Het nieuwe interieur van haar salon in Cuijk moest écht wat anders zijn. En dat is gelukt. Annelies van den Bosch van Artizte Hair & Beauty is nu de trotse eigenaar van een salon die in de grote stad niet zou misstaan. “Het totaalplaatje klopt, alles is perfect op elkaar afgestemd.”

Annelies zit al 36 jaar in het kappersvak en geniet nog elke dag. “Als kapper ben je continu bezig met verandering. Je kunt nooit stil blijven staan. Daardoor blijft het boeiend en is geen dag hetzelfde. Ik denk dat het in dit vak belangrijk is om vooruit te blijven kijken.”
De keuze om de salon te verbouwen sluit perfect aan bij die visie. Medio jaren negentig koos Annelies voor het ondernemerschap en een aantal jaar later hoorde ze dat voormalig werkgever zijn salon te koop aanbood. “Een dorp met een grote regiofunctie is een uitstekende locatie voor een kapsalon. Ik heb toen het filiaal in Cuijk overgenomen en laten verbouwen.”

Andere uitstraling
Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en het interieur van de salon zag er eigenlijk nog goed uit. “Maar het was tijd voor vernieuwing en verandering. Dit was het perfecte moment. Ik zie het als een beloning na jaren hard werken, als een cadeau aan mijzelf, mijn medewerkers en mijn klanten. En mijn bedrijf is klaar voor de toekomst.”
Annelies wilde een compleet nieuwe uitstraling en heeft met verschillende partijen gesproken. “Maar de ontwerpen waren niet vernieuwend. Een beetje zoals ik had, maar dan met ander meubilair. Bij Guy Sarlemijn pakte het wél anders uit. Ik ben in zijn showroom geweest, ik heb veel gekeken naar andere kapsalons, hotels en retailbedrijven en maakte een moodboard op Pinterest. De creativiteit van Guy Sarlemijn was voor mij heel verrassend.”

Relaxruimte
Klanten vinden vooral de wasruimte fantastisch. “Die ademt een sfeer van relaxen en beleving, dankzij het kleurgebruik, de massagewasbakken en de rustige muziek. Verder gunnen we onze klanten ook een kijkje in de chemieruimte. Die is zo mooi geworden dat we er geen deur in hebben gezet. Klanten vinden dat bijzonder.”
De entree is heel ruim en in de advies- en verkoopruimte worden ook producten verkocht en kleine behandelingen – zoals nagel- of wenkbrauwstyling - uitgevoerd. “De kleurtafel zonder spiegels is een ware ontmoetingsplek. Klanten raken er echt met elkaar in gesprek en zelf vind ik het ook een fijne plek.”

 

Tekst: Marita Smit, Fotografie: Guy Sarlemijn

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page