Tekst en fotografie: Caroline Westdijk

Jarenlang had Jirina van Eekelen een salon aan huis. Toen zij in 2016 met haar gezin in het ouderlijk huis van haar man ging wonen, moest ze een nieuwe werkplek vinden. “Op het terrein stond een grote, oude schuur. Ik vroeg aan mijn man, die heel handig is, of hij daarin niet een hokje kon bouwen voor mijn salon”, vertelt Jirina lachend. “Maar we besloten het grondig aan te pakken en het hokje werd uiteindelijk een compleet nieuw pand met op de eerste verdieping twee vakantieappartementen, die we verhuren, en op de begane grond een grote salon met een totaalconcept. Naast knippen en kleuren kun je hier ook terecht voor visagie of een massage, en in de toekomst ook voor beautybehandelingen.”

Bijzondere locatie
De oude schuur werd helemaal afgebroken, alleen de fundering bleef liggen. “Aan de buitenkant heeft het nieuwe gebouw door de houten betimmering een landelijke uitstraling. Ook binnen hebben we veel aandacht geschonken aan de afwerking, zoals het strak gestucte plafond en de mooie deuren met glas, waarachter zich onder meer de behandelruimtes bevinden. Dit is zo'n bijzondere plek, omdat het zo landelijk ligt. We zitten middenin het grootste aaneengesloten bollengebied van Europa. In de lente geurt het hier naar hyacinten en komen er bussen vol toeristen naar de kleurige velden kijken. En de zee is maar vijf kilometer verderop. Naast ons ligt een paardenwei en als klanten hun kinderen meenemen, gaan ze lekker buiten spelen op het erf. Voor de deur hebben we een ruim opgezet parkeerterrein. Mijn man heeft zelfs mooie lantaarnpalen geplaatst, omdat het hier na zonsondergang aardedonker is. Dat zijn dingen waar je aan moet denken op het platteland.”

 

Maatwerk
Jirina schakelde voor het interieur van HaarRevolutie het bedrijf Hoogers Saloninterieurs in. “Ik had werk van Loes Hoogers gezien en wist meteen dat zij zou snappen wat ik mooi vind. De samenwerking beviel erg goed. Omdat ik een beelddenker ben, kan ik goed visualiseren. Ik had een duidelijk idee over de indeling. Zo wilde ik de kaptafels niet tegen de wand hebben. Loes heeft op basis van mijn wensen een prachtig interieurontwerp gemaakt met custom made meubels. Omdat ik wilde dat mannen zich hier ook thuis zouden voelen, is de sfeer niet té interieur vrouwelijk. Het interieur is chic en warm, maar tegelijkertijd modern en stoer. Ik houd niet van tierlantijntjes en rommel, dus heeft Loes de lange, robuuste kaptafel met aan beide zijden drie spiegels heel slim ontworpen door alle snoeren en leidingen weg te werken in het meubel. Dat geldt ook voor de barberhoek en het wasgedeelte. Het resultaat is superstrak en overzichtelijk.”
Schermafbeelding 2019-11-18 om 08.34.17

 

Schermafbeelding 2019-11-18 om 08.34.27
Lees het complete verhaal in de nieuwe editie van Coiffure Magazine. 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print