Interieur van de maand: Hair Together

In winkelcentrum Leidsenhage in Leischendam is Hair Together gevestigd. Via de glazen pui hebben voorbijgangers zicht op het stijlvolle interieur met een warme uitstraling. Eigenaar Hakim Spindari: "Werken in zo'n mooi interieur geeft veel energie."

Voordat Hair Together op de nieuwe locatie in winkelcentrum Leidsenhage open ging, is de salon een paar keer intern verhuisd. Eigenaar Hakim Spindari: “Vijf jaar geleden nam ik samen met mijn collega Nicole Smagge deze salon, waar wij al werkten, over. Omdat het winkelcentrum momenteel grootscheeps wordt verbouwd en uitgebreid, zaten we op een paar verschillende locaties tot we deze definitieve ruimte toegewezen kregen. De salon zit nu op de eerste verdieping die er prachtig uitziet. Het is een fantastische plek, want als alles in 2020 klaar is, gaat het hier verder onder de naam The Mall of the Netherlands. Het is dan het grootste winkelcentrum van Nederland waar van alles te doen is. Met prachtige winkels, een bioscoop, diverse horecagelegenheden en een grote versmarkt. En heel prettig: je kunt hier gratis parkeren.”

Bronskleurig
Met de plattegrond van de nieuwe ruimte, stapte Hakim naar Michel Kiela van Inline. “Een paar jaar geleden was ik al bij hun showroom langs geweest en het klikte goed tussen ons. Ik koos voor de goede kwaliteit die Inline levert en besloot om alles door het bedrijf te laten doen, van het interieurontwerp tot de verbouwing en het maatwerkmeubilair toe. Het was één grote, open ruimte. Ik had een duidelijk beeld over hoe het interieur eruit moest komen te zien. Strak en modern, maar wel warm. Tijdens een vakantie had ik een kast gezien met een bronskleurig frame. Echt heel mooi en minder hard dan zwart. Die bronstint is nu teruggekomen in de productkast, koffiecorner en in het barbergedeelte.”

Mooi contrast
Voordat het interieur geplaatst kon worden, moest er veel gebeuren. “Er
is onder meer beton op de vloer gestort, alle muren zijn gestuukt en geverfd en er zijn Mosa vloertegels gelegd. Die heb ik thuis ook, ik vind ze erg mooi. Het plafond hebben we niet verlaagd. De buizen die zichtbaar zijn, geven de ruimte een stoere, industriële uitstraling die versterkt wordt door de donkergrijze kleur waarin het bovenste deel van de salon
is geschilderd. Het vormt een mooi contrast met de verder witte muren. Het is heel strak geschilderd en mooi uitgelijnd met de bovenkant van de schuifpui aan de voorkant en het verlaagde plafond boven de wasunits.

Houten details
Achterin bevinden zich de comfortabele Kiela wasunits en de chemiehoek met kasten die precies op maat zijn gemaakt voor alle verfproducten. “Dat werkt heel prettig. Ik wilde graag een open tussenwand van hout,
die het was- en kleurgedeelte een beetje afschermt van de rest van de salon. Het hout komt terug bij de entree en de wachthoek. Dit zorgt voor een mooi decoratief effect. Het knipgedeelte voor de dames is midden in de ruimte geplaatst, zo creëer je meer werkplekken, omdat de kaptafels aan twee kanten kunnen worden gebruikt. Ook kun je er goed omheen werken. Aan de zijkanten zijn handige afgesloten kasten, waarin we bijvoorbeeld de kapmantels hangen en er zijn ook open vakken voor het kappersgereedschap, de föhns en producten. Zo blijft de werkplek netjes en op de plateautjes bij de spiegels is volop ruimte voor een kop koffie voor de klant.”

Kleurige wachthoek
Links tegen de muur is de barber corner. Daar staan twee robuuste barberstoelen van Kiela. “Ik wilde ze eerst in een opvallende kleur, bijvoorbeeld bordeauxrood, maar ik ben achteraf blij dat ik toch voor zwart heb gekozen. Het oogt rustig, strak en mooi klassiek.”
De door Inline op maat gemaakte kasten met bronskleurige frames hebben een grafische uitstraling door de vele vakken, plateautjes en kastjes. “De kasten zijn ontzettend mooi geworden, de productkast is echt de blikvanger van de salon. Die zie je meteen als je voorbij loopt. In de houtlook kastjes zit een vergrijsde tint, waardoor ze qua kleur mooi passen bij de vloer.”
Als de klanten binnenkomen, kunnen ze plaatsnemen in de sfeervolle wachthoek. ”De groene fauteuil die Nicole heeft uitgekozen zit heerlijk en zorgt voor een leuk kleuraccent, evenals de sfeerlampen die Inline heeft geplaatst. De salon is zo ontzettend mooi geworden. Ik krijg er veel energie van om in zo'n fijne omgeving te werken!”

Tekst: Marita Smit

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page