Interieur van de maand: Huid en Haar Totaal

Huid en Haar Totaal in Rijssen is een grote salon waarin een totaalconcept wordt aangeboden. Het warme interieur is opgedeeld in compartimenten met elk een eigen functie.

Acht jaar geleden begon Sandra Asbroek een salon aan huis. “In eerste instantie in een van de slaapkamers, maar al snel in een grotere ruimte achter het huis. Dat ging lange tijd goed, ik kon zelfs personeel aannemen, maar op het laatst groeiden we echt uit ons jasje. Het was altijd al mijn droom om een grotere salon te hebben, waar ik optimaal haar en beauty kan combineren. Ik kwam vaak in een kledingwinkel in Rijssen en toen die ging verhuizen, kon ik het pand huren. Een perfecte locatie, omdat het genoeg ruimte bood om naast een barber- en knipgedeelte ook verschillende cabines te plaatsen voor pedicure- en schoonheidsbehandingen. En het idee dat we thuis meer privacy zouden krijgen, sprak mijn man en mij ook aan. Een salon aan huis is heel gezellig, maar je hebt ook altijd mensen over de vloer. Dit was een kans die ik niet kon laten schieten!”  

Cabines
Om een kledingwinkel te transformeren tot kapsalon, moest er flink wat gebeuren. “In eerste instantie dacht ik dat we alles zelf zouden doen, maar daar ben ik snel van teruggekomen. Via een bevriende kapper kreeg ik de tip om naar Loes Hoogers van Hoogers Saloninterieurs te gaan voor mooie kapperstoelen en wasunits. Het klikte meteen goed tussen ons. De inrichting van een salon luistert nauw en ik besloot al snel de verbouwing uit handen te geven. Loes maakte een interieurontwerp dat ik meteen mooi vond, ze begreep precies wat ik voor ogen had.”

Hoogers Saloninterieurs regelde de aannemer die onder meer de elektra, waterleidingen, het sanitair en het plaatsen van nieuwe wanden voor de cabines verzorgde. “Mijn man, die schilder is, nam op aanwijzing van de tekening van Loes de afwerking - waaronder het schilderwerk - voor zijn rekening. De samenwerking verliep uitstekend en alles werd precies op tijd geleverd en geplaatst.”


Verdubbeling productverkoop
De entree heeft een mooie, grote balie. “Als je van een salon aan huis komt, waar nauwelijks plek was, is zo'n ruime ontvangstplek echt heerlijk. Ik merk echt dat een grote balie professioneler oogt en daar reageren de klanten goed op. Ook de verkoop erachter is ruim opgezet en mooi uitgelicht: in de eerste week bleek de omzet van de productverkoop al verdubbeld te zijn! De stellingkasten waarin nu de producten staan, hoorden nog bij de inboedel van de kledingzaak. Eerst wilden we ze wegdoen, maar op aanraden van Loes hebben we ze hergebruikt. Mijn man schilderde ze grijs en Hoogers plaatste nieuwe planken. Nu zien ze er weer uit als nieuw en de kosten waren aanzienlijk minder dan als we productkasten hadden laten maken.”

Lees het complete verhaal in Coiffure Magazine. 
(c)Fotograaf Mike Rikken - Huid & Haar totaal Rijssen- HR-9640

 


(c)Fotograaf Mike Rikken - Huid & Haar totaal Rijssen- HR-9648
@credits Tekst: Caroline Westdijk. Fotografie: Mike Rikken

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page