Interieur van de maand: Leander Grotenhuis Hairdressers

Leander Grotenhuis Hairdressers in Dieren heeft een hoog wow-gehalte. De kleurkeuze van het interieur is gedurfd en met een vloeroppervlakte van tweehonderdvijftig vierkante meter is er volop ruimte om klanten een zo optimaal mogelijke service te bieden.

Bij binnenkomst sta je in een sfeervolle retailruimte met een try-me-table, een selfie-wand waar je een foto kunt maken van je nieuwe hairdo en grote productkasten met de beste haircare producten en tools. Hier kun je producten ruiken, voelen en bekijken. Klanten worden hier ontvangen en begeleid naar de lounge. De zithoek is er helemaal op gericht dat mensen zich er thuis voelen. Leander: "Zó thuis dat ze voortaan te vroeg op hun afspraak komen, zodat ze daar lekker kunnen relaxen. Dus de beste wifi, goede magazines en uitstekende drankjes, die ze ook zelf kunnen pakken bij de mooi vormgegeven koffiebar en leestafel. Boven de cognackleurige bank hangen oude familiefoto's van mijn opa en oma en vader. Een mooi detail.”

Echte blikvanger is de grote visual van een bos bij de wasunits. “Dat was een flinke investering, maar het resultaat is fantastisch. Klanten vinden het prachtig en rustgevend. Terwijl je haar gewassen wordt, hoor je het gefluit van vogeltjes. Het doek is
vervangbaar, dus per seizoen kan ik een ander tafereel laten zien. Dat geldt ook voor de selfie-wand en de visual in het knipgedeelte voor de dames. Zo kun je met kleine aanpassingen een heel andere sfeer creëren in de salon. Het knipgedeelte van de dames is iets klassieker ingericht, met royale, hoge kaptafels die de ruimte een luxe gevoel geven. Heel mooi is het gebruik van bamboe in het interieurontwerp van PAC Interiors, dat voor warmte zorgt.”


De heren hebben een eigen verdieping met robuuste barberstoelen van PAC Interiors. “Dat is de barber-cave. De sfeer in deze ruimte noem ik gedigitaliseerde nostalgie. Nostalgisch, maar wel modern. Het is wat rauwer en stoerder qua stijl. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat van de verbouwing. Sinds de opening kom ik elke dag anderhalf uur eerder op het werk, gewoon om te genieten van hoe mooi het is geworden.”

 

Credits:
Tekst: Caroline Westdijk
Fotografie: Edu van Gelder

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page