Interieur van de maand: Shaggy Kappers in Heerlen

Tekst: Caroline Westdijk
Fotografie: Edu van Gelder

Shaggy Kappers in Heerlen heeft de afgelopen maanden veel te verduren gehad. Na een noodlottige gebeurtenis moest een deel van het interieur worden heringericht. “We zijn niet bij de pakken gaan neerzitten: de salon oogt weer als nieuw!” 

Natascha Kuijpers zit al jaren in het kappersvak. In september 2016 verhuisde Shaggy Kappers naar een nieuwe locatie in Heerlen. “De salon is in een klein winkelcentrum in een woonwijk gevestigd. Voorheen zat in deze ruimte een feestwinkel, dus er moest heel wat veranderen voordat ik mijn salon kon openen.” Voor het interieurontwerp en de verbouwing ging de onderneemster in zee met Michael De Vuyst van PAC Interiors. “Hij had ook mijn eerste salon ingericht, dus vroeg ik hem deze keer opnieuw omdat de samenwerking zo prettig was verlopen. Op mijn wensenlijst stonden grote spiegels tot aan het plafond met zwarte lijsten en hoogglans witte meubels. In plaats van vaste kaptafels koos ik voor losse blokken, die je makkelijk kunt verschuiven. Dat werkt heel prettig en staat speels. De houtlook zorgt voor een warme uitstraling. Ik was erg tevreden met het interieur en werkte er met veel plezier."

Opnieuw opgebouwd 
Maar begin dit jaar kwam daar verandering in toen een deel van de salon werd verwoest door een plofkraak op een pinautomaat naast Shaggy Kappers. “Twee muren waren naar binnen geklapt, het was een ravage. Hoewel ik in shock was, besloot ik meteen in actie te komen. We moesten door en de zaak draaiende houden. Ik heb foto's van de situatie aan Michael gestuurd en hij verzekerde mij dat hij zo snel mogelijk alles in orde zou brengen. Zo prettig, dat je in zo'n nare situatie mensen om je heen hebt die goed reageren en meewerken.”

Er werd een tussenschot geplaatst, waardoor het verwoeste deel werd afgeschermd. Hierdoor konden Natascha en haar medewerkers doorwerken, terwijl de muren weer werden opgetrokken. “Gelukkig waren de delen met de spiegels, knipstoelen en wasunits nog intact, zodat we die konden behouden.”

Industriële look
Natascha besloot dat ze het nieuwe deel van het interieur iets wilde aanpassen. “Nu we toch aan het verbouwen waren, heb ik meteen ook een paar andere dingen in de salon aangepakt. De oude houten teakstroken in de productpresentatiekast zijn opnieuw verwerkt in combinatie met hoogglans wit HPL. Het ontwerp van de balie werd naar mijn wensen aangepast. Zo was er eerst een bar die vastzat aan de balie, waaraan klanten konden zitten, maar die is in de nieuwe situatie vervallen aangezien deze nauwelijks gebruikt werd. En de koffiecorner is iets compacter gemaakt. Maar de grootste verandering in het interieur is het plafond. Er zat een systeemplafond in, dat ik niet zo mooi vond. Michael stelde voor om deze eruit te halen, waardoor er veel meer hoogte ontstond. Het nieuwe plafond is zwart geschilderd. Ik vond dat best spannend, maar ben heel blij met het resultaat. Het staat stoer en maakt de ruimte bovendien intiemer.”

Lees het complete verhaal in de nieuwe editie van Coiffure Magazine. 


340-SHAGGY-Heerlen-EDU-01 340-SHAGGY-Heerlen-EDU-08

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page