Interview: Hair artist Simon Miller over true beauty

Topkapper Simon Miller is International Artist voor KMS. Hoofdredacteur Marian Kaak sprak hem over dit merk, de invloed van social media, beauty en meer.

Waar staat KMS voor?
“Ik werk al een poos met KMS en het is echt cool om te kunnen zeggen dat het merk is gegroeid op de manier hoe ik denk. Het gaat erom dat haar haar blijft, het is een tool van onze inspiratie. Eerder was er meestal de gedachte om het haar te forceren in een bepaalde richting, in een bepaalde stijl. Nu gaat het meer dan ooit over individualiteit. Het klinkt misschien simpel, maar we raken hiermee een gedachte die wereldwijd heerst. Dat vieren we.”

Maar wat is dat dan precies?
“Waar we op dit moment in het leven staan, als mens, is het punt dat we moeten accepteren wie we zijn. Dat gaat gebeuren. Voor het eerst in jaren, bijvoorbeeld bij fashionweeks, zien we modellen met verschillend haar, waar ze vroeger altijd alle veertig dezelfde look hadden. Heeft zij krullen, laat haar die dragen. Heeft ze steil haar, laat het steil. Het is een belangrijk proces van accepteren wie we zijn en van respecteren wie de ander is.

Social media hebben de industrie beïnvloed. Positief, maar ook negatief. We hebben veel meisjes die eruit willen zien als hun idool. Die zien ze constant voorbijkomen, maar zo iemand is natuurlijk niet real. Gelukkig komen er steeds meer tegengeluiden, een stem die zegt dat we niet meer op iemand willen lijken, behalve op onszelf. Dat is een mooie ontwikkeling.”

Wat betekent beauty voor jou?
"Eerlijkheid. En dat betekent dat je eerlijk moet zijn naar jezelf. Durf te laten zien wie je bent, ook in de imperfectie zit juist een perfectie. Niemand is perfect, who cares? Ik hoop dat kappers worden geïnspireerd door de eerlijkheid die ze zien, want beauty gaat erom dat wij het accepteren om echt eerlijk te zijn.”

Wat betekent KMS voor jou?
"KMS geeft een stem aan dat wat er heel hard nodig is in de industrie. Tien tot twintig jaar geleden waren we platform artists. We waren big rockstars and untouchable. Daar zijn we het al lang niet meer mee eens. We willen eerlijk zijn. We willen een smeltkroes zijn voor alle hairartists en die moeten zich er comfortabel bij voelen. En niet beoordeeld worden door wie dan ook in dezelfde smeltkroes. We proberen een sfeer te creëren van comfort en acceptatie. We proberen jou en je salon niet te veranderen, maar we proberen je alleen te helpen om beter te worden.”

What keeps you going?
“Het is te gek dat ik over de wereld kan reizen en met mensen kan praten. Ik kan eigenlijk niet geloven dat ik daarvoor wordt betaald. Ik ontmoet zoveel mensen, echt fantastisch. Waar ik ook naar toega, de community zit vol met vrienden.”

 

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page