Must-see: Tentoonstelling Margiela in MoMu

Dat wordt een tripje naar Antwerpen binnenkort: het MoMu brengt hier een hommage aan de Hermès-collecties van Martin Margiela en legt ook verbanden met zijn eigen label Maison Martin Margiela.

De tentoontelling Margiela. De Hermès Jaren is een echte must-see voor modeliefhebbers. Margiela stond in 1997 al jarenlang te boek als een belangrijke avant-garde ontwerper. Het leek dus niet de meest voor de hand liggende keuze dus om hem dat jaar aan te stellen als artistiek directeur van de prêt-à-porter collecties bij het Parijse modehuis Hermès. Hij creëerde er twaalf collecties die als revolutionair worden bestempeld. Tot op de dag van vandaag is Margiela een van de designer grootheden uit Parijs en daarmee een grote inspiratiebron voor veel ontwerpers en labels.

De tentoonstelling is te zien t/m 27 augustus. 
Kijk voor meer informatie op de website van het MoMu.

© HERMÈS Herfst/Winter 1998 beeld advertentiecampagne overschilderd door Martin Margiela (Cape Cod uurwerk ontworpen door Henri d'Origny en double-tour armband door Martin margiela) - foto Thierry Le Goues - grafisch ontwerp Jelle Jespers

 

 

 

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page