Nieuwe COIFFURE: Vision(air)s

In de nieuwe editie van COIFFURE geven trendwatchers, wetenschappers en kappers hun visie op de toekomst. Lees hier alvast de editorial van hoofdredacteur Marian Kaak.

De start van het nieuwe jaar is altijd een mooi moment voor bezinning. Waar sta je, wat doe je en waar wil je naar toe? Kort gezegd, de balans opmaken en nieuwe doelstellingen creëren voor de toekomst. Dit moment hebben wij op de redactie van COIFFURE aangegrepen om samen met mensen uit de branche vooruit te blikken.

Trendwatchers, wetenschappers en kappers geven in deze COIFFURE hun blik op de nabije toekomst of ze spreken er een wens over uit. Wat zijn de ontwikkelingen in de hair & beauty industrie? Hoe zit het met de consumentenvraag? Wat gaan we tegenkomen in business en in fashion? De antwoorden op deze vragen kunnen jou –de professional - helpen om meer grip te krijgen op de wensen van jouw klant en om doelgerichter het jaar te kunnen beginnen.

Welke maatschappelijke ontwikkelingen gaan we terugzien in de mode en in het haar? Je ziet onder andere dat veel mensen willen ‘vluchten’ uit deze gespannen samenleving. Er is dan ook steeds meer belangstelling voor mindfullness en dat is een trend waar kappers heel goed op kunnen inspelen! Leg je klant in de watten, zorg voor rust en échte aandacht en probeer mensen in het hart te raken. Dan kiest de consument een volgende keer voor jou.

In deze editie hebben we ook een interview met Shane Bennett, de jongste Britse kapper in The Hall of Fame van de British Hairdressing Awards, die ondanks zijn successen heel bescheiden is gebleven. Hij verliest zijn doel niet uit het oog en zegt: “Het is geweldig om over de wereld te reizen, maar de klant in mijn salon is uiteindelijk het belangrijkste. Deze houdt mij met beide benen op de grond. Zorg voor je salon en je team, en geef je klant aandacht.” Visionair of niet, hij weet mensen op de juiste plek in het hart te raken. En daar draait het allemaal om tenslotte!

Marian Kaak

Wil je voortaan geen editie van COIFFURE meer missen? Word dan nu member.

 

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page