Podium NL: SIGNATURE by DHC

Op de redactie van Coiffure krijgen we regelmatig nieuwe collecties van eigen bodem binnen. Dit keer belichten we de nieuwe serie van Dutch Haircutters. Richard Hensen vertelt het idee achter de looks.

“We zijn vaak in het buitenland voor presentaties of als we zelf een workshop moeten geven. Zo kunnen we altijd zien wat er mondiaal gebeurt in de verschillende steden qua haartrends. Op deze manier signaleren we ontwikkelingen wereldwijd en kijken we wat we er mee kunnen. Hoe kunnen we dit verwerken of misschien zelfs uitbouwen? We ontwerpen dan een haute couture collectie die we vertalen naar iets draagbaars, wat in de salon gebruikt kan worden.

In deze collectie zitten verschillende coupes die trends uit het verleden weerspiegelen. Dit in combinatie met de hedendaagse precisie coupes. De styling en textuur zorgen voor een powerful look. Centraal staan de jaren 60 en 80 in deze looks. Androgyniteit en hardheid zijn heel zichtbaar.

Bij de kleuren hebben we gevarieerd. Ze gaan van koel metallic brown en natuurbruin tot copper reds en koel pastelblond. Dit zijn tinten die de aankomende periode erg actueel zijn. De combinatie tussen harde lijnen en de zachtere interne lagen, geeft het haar wat meer luchtigheid. Zo is het makkelijker te stylen en kun je de vorm van de coupe soms doorbreken. Zo ga je mooi de textuur van de coupe zien.

Onze favoriet? Daarin verschillen we van mening. Van Wilfred Zonneveld is dat de heer met het ronde haar en het kortgeknipte nekje. Voor mij toch echt het meisje met het donkere, korte haar. Het is gewoon een gevoel dat je er bij hebt. Als ik naar die look kijk, vind ik hem toch net iets specialer.“

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page