Salondesign: Marmer, brons & retro stoelen

Een salon realiseren waarbij visie op een persoonlijke manier realiteit kan worden, blijft voor PAC Interiors een mooie uitdaging. Hairroom n°10 is een mooi voorbeeld van een geslaagde samenwerking.


Hairroom n°10 wil haar klanten op een ontspannen wijze helpen met styling advies, een perfecte snit, een vaste langdurige brushing en een passie voor kleuringen.

De basis van dit ontwerp
Achter de gevel die op het eerste zicht een gewone woning lijkt, verschuilt zich een pareltje van een salon die gonst van de bedrijvigheid, maar tegelijkertijd een oase aan rust biedt voor de klanten. Het bezoek is een ware 'salon beleving': van de verwelkoming in stijl, de persoonlijke diagnose, het wassen en kleuren in rust, het wachten bij een drankje, de knipbeurt, de shop tot het afscheid.  Rode draad in het ontwerp is de kleur roze.

Genieten van het wachten
De volledig in Carrara marmer uitgewerkte bar is het centrum van de salon.
Even wachten hoeft niet vervelend te zijn. Met een hapje en een drankje kun je op een stijlvolle manier genieten, een boekje lezen,… De passageruimte tussen de knipzone en de Color-Was zone vloeit perfect over van de shop in de wachtruimte. De smalle ruimte werd voorzien van een lange bar. De scheidingswand tussen de was- en wachtzone is volledig voorzien in een roze spiegel. Deze doet de ruimte groter aanvoelen en behoudt de connectie tussen de verschillende zone’s.

PAC interieur

Kleuren en advies in stijl
Achteraan in de salon bevindt zich de Colortafel. Een huiselijke sfeer werd gecreëerd  door het plaatsen van de ovalen tafel bij het raam. Een persoonlijk advies krijg je in de oud-roze “Manon” kapstoelen van Cindarella, die de ruimte een eigentijdse toets geven. De centraal geplaatste kaptafels - opgebouwd uit een bronzen frame - geven de ruimte een licht en rijkelijk gevoel. De “retro” stoelen zijn van Welonda. 

 

PAC interieur

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page