Siko van Berkel was Redken Hair Artist bij Claes Iversen

Siko van Berkel is de nieuwe Hair Artist van Redken. Hij mocht als chef de cabine werken bij de jubileumshow van designer Claes Iversen. 

Tijdens de jubileumshow in het Nationale Opera & Ballet presenteerde Claes Iversen zijn nieuwste SS18 couture collectie. Siko van Berkel, sinds deze maand Hair Artist van Redken, vertegenwoordigde als chef de cabine met zijn Redken team de haarcreaties.

Het uitgangspunt van de collectie is de aandacht voor sustainability in de uitwerking van ready-to-wear. Het pak staat centraal binnen de gehele collectie en heeft een jaren ’90 ondertoon, waarbij veel contrasten terug komen: mannelijk en vrouwelijk, fetish en romantisch, donker en licht. Idolen als Helmut Newton en artiesten als Madonna en Grace Jones zijn hiervoor een grote inspiratiebron.


Claes Iversen

De look: Vrouw met twee gezichten
“Voor deze show heb ik de vrouw twee gezichten gegeven. Als je de modellen recht van voren ziet, heb ik een soort Helmut Newton achtige vrouw gecreëerd met een hele lage scheiding aan een kant, die schuin naar de kruin omhoog loopt. Dit zorg ervoor dat de vrouw van voren er mannelijk en androgeen uitziet. Maar zodra zij passeert, ziet men aan de zijkant dat de scheiding oploopt en het kapsel ronder en vrouwelijker wordt. Aan de achterkant heb ik een french twist gecreëerd, die niet zoals gewoonlijk vierkant, maar rond met de schedel mee loopt. Dat maakt de look zachter, meer jaren 90. Daarnaast heb ik een glanzende structuur aangebracht op het gladde strakke oppervlak, net als de latex texturen uit de collectie van Claes. Aan de achterkant van het haar zie je de spelden zitten wat het gevoel geeft dat de Grace Kelly er bijna zelf ingerold is. Voor mij combineert deze hairdo alle elementen van de jaren ‘90: het Newton, de French Twist en de finish van de glanzende structuur.” – Siko van Berkel, Redken Hair Artist

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page