Sneak peek: Ondernemers slaan handen ineen voor studenten #CA2019

Op 12 mei vindt een nieuwe editie van de Coiffure Award 2019 plaats. Elke week leggen verschillende kappers uit waarom meedoen zo belangrijk is. Wouter Nekkers (32), van Nekx Hair & Beauty in Wierden, doet al jaren mee aan de Coiffure Award. Omdat hij graag jong talent op weg wil helpen, zet hij zich samen met andere kappers in voor het project ‘De Kunst van… ROC van Twente’. Onderdeel daarvan is de Coiffure Award Young Talent shoot.

Teamwork
“Ons team bestaat uit Maikel Assink van salon Assink Pure Identity, Kim Kötter en Hakan en Kirsten Alacali van Blur Hairstudio. Samen met Francis Marissen, docent op het ROC, hebben we dit project opgezet. Allemaal vakidioten die als hoofddoel hebben hun kennis en ervaring te delen met toekomstige kappers. Dit begint bij opleiding. Het mooie is dat op deze manier het werkveld met de leerlingen samensmelt en er komen mooie creaties en samenwerkingen uit voort.”

Proces
“Elk jaar begint het met een casting. De leerlingen krijgen vanuit school een opdracht die wij gaan beoordelen. Daarnaast willen we een goed moodboard zien. In het begin trainen we de leerlingen samen, dit is 1 à 2 keer per maand. Daarna verdelen we ze onder ons in drie groepen. We nemen ze mee in onze eigen weg naar de Coiffure Award shoot en ze kunnen aan de slag met die voorbereidingen. Natuurlijk kunnen studenten altijd op ons terugvallen. De maandelijkse trainingen gaan door in onze eigen salons, zo kunnen wij goed doelgericht trainen op kapsels die zij willen maken, maar ook nadenken over callsheets en bijvoorbeeld visagie.”

Lees het complete interview in de nieuwe editie van Coiffure magazine die 8 februari op de mat ligt. 

Je kunt je aanmelden voor één of meerdere categorieën waarbij je de keuze hebt uit dames- en/of herenkapsels in de regio waar je werkt, en/of Avant Garde, en/of Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year. Wanneer je op 1 februari 2019 niet ouder bent dan 21 jaar, kun je meedoen in de categorie Young Talent. Bij deelname aan Young Talent is deelname aan andere categorieën uitgesloten.

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page