Spectaculaire opening Fashionweek Amsterdam

De openingsavond van Fashion Week Amsterdam sloot af met een fantastische show van designer Bas Kosters. De verwachtingen waren hoog en die heeft hij zeker waargemaakt: een staande ovatie viel hem ten deel.

Voor de show was het backstage een kleurrijke boel. De kledingstukken in heldere bonte kleuren waren een lust voor het oog. Maar meer nog de presentatie: Bas Kosters wist er wederom een feest van te maken en haalde alles uit de kast. Van een fanfare, plantsoenendienst en folderuitreikers tot modellen die er zichtbaar plezier in hadden: dansend en lachend vulden zij de catwalk. Het werd een show vol creativiteit, kunst en vrolijkheid. Kosters staat bekend als een eigenzinnige ontwerper. Met zijn collectie ‘My Paper Crown’ wil hij duidelijk een boodschap meegeven: maak de wereld beter door iedereen met evenveel aandacht en liefde te behandelen. Be open minded.

Backstage zorgden Goldwell kappers voor het haar en was het volgens Chef de cabine Richard Lucassen een net zo groot feest: “Een soort Kinderfeestje meets Afrika. Het is geniaal gek, dat zit heel dicht tegen elkaar aan. Zoals een kind een jurk tekent voor zijn moeder, zo ziet het eruit.” En hoe vertaalde zich dat naar het haar? Richard: “Het moest een soort ‘Rococco’ stijl hebben, gecombineerd met bijvoorbeeld een vlecht; twee stijlen die niets met elkaar te maken hebben. Het moest gepoederd zijn, er stoffig uitzien, alsof iemand er een paar dagen mee heeft geslapen. Daar lag voor ons de uitdaging. Het haar mocht niet kloppen zodat het uiteindelijk toch klopt. Heel moeilijk, want wij zijn gewend ‘mooi’ haar te maken, gestyled haar.”

 

Het laatste nieuws, foto's en video's van de FWA volg je via Facebook @CoiffureMagazineMediaPlatform en Instagram #coiffuremagazine

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page