Spectrum: ‘Back to the roots’ door Piet-Jan Duivenvoorden

Op 2 oktober mochten de leden van het Spectrum genieten van Piet-Jan Duivenvoorden in de Academy Schwarzkopf te Werkendam. Thema van de look&learn was Back to the Roots.

 

Natuurkleur
Hoever wil je gaan met het ontkleuren van het haar? Flatteert de blonde kleur het gezicht als de natuurkleur bruin is? Heb je nog steeds die sterke uitstraling als je de haarkleur verandert? Wat doet deze kleur voor jou? Piet-Jan gaf een sterke presentatie over deze vragen en had goede voorbeelden van celebrities. Piet-Jan gebruikt zelf graag een kleur die dichtbij de natuurkleur ligt. De voordelen zijn dat de klant niet snel last heeft van een uitgroei, dat het vaak veel beter bij het gezicht past en de klant de sterke uitstraling behoudt.

Techniek
Piet-Jan en zijn medewerkster Marcella brengen met verschillende snelle kleurtechnieken nuances aan, waardoor het stylish, uitdagend en zeer draagbaar is. Alle kleurtechnieken die ze gepresenteerd hebben, zijn goed toe te passen in de salon. Een opsomming van de kleurtechnieken die deze avond voorbij kwamen: V section met een folietechniek, T kleuring, triplekleuring en een scherventechniek.
Piet-Jan heeft ook 2 modellen op het podium geknipt. Daarbij legt hij precies uit wat hij doet en wat zijn achterliggende gedachte hierbij is. Hij gebruikt een twisttechniek, waarbij hij met de punt van zijn schaar de haren op verschillende lengtes bot inknipt. Dit geeft een erg speels effect. De brede pony versterkte het gezicht van het model enorm. Beide modellen knipt hij op de valling van het haar, waardoor volume behouden blijft. 

spectrum

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page