#tipvandeweek: Femmes Fatales

Welk event mag je echt niet missen en wat is gewoon leuk om mee te pakken op het gebied van mode, beauty, kunst en design? Dit keer is de tip van de week: Femmes Fatales, een tentoonstelling over sterke vrouwen in de mode.

Wie, wat, waar?
Gelukkig, geen haast, want de tentoonstelling is op verschillende plekken voor een lange periode te zien. Momenteel is hij tot 24 maart 2019 te zien in het Gemeente Museum in Den Haag en daarna verhuist hij naar het Modemuseum Hasselt en is daar van 13 april tot en met 15 september 2019 te zien onder de titel Wonder Women – Sterke vrouwen in de mode. Er verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus (Nederlands- en Engelstalig) bij uitgeverij Waanders & De Kunst met medewerking van modejournalist Georgette Koning.

De tentoonstelling in het kort
De tentoonstelling Femmes Fatales – Sterke vrouwen in de mode bevat werk van een indrukwekkende lijst vrouwelijke (inter)nationale ontwerpers. Naast wereldberoemde namen komen in de tentoonstelling ook vrouwen aan bod die achter de schermen van menig modehuis veel invloed hebben of hadden, maar compleet onbekend zijn in de modegeschiedenis. Femmes Fatales, nu te zien in het Gemeentemuseum Den Haag, is de eerste tentoonstelling in de modegeschiedenis die volledig is gewijd aan vrouwelijke ontwerpers. Ontwerpen zij anders voor vrouwen dan hun mannelijke collega’s? Wat is hun invloed? Wat betekent vrouw-zijn voor hun creaties? En wat is hun visie op mode? Er is werk te zien van Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Elsa Schiaparelli, Mary Quant, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Miuccia Prada, Maria Grazia Chiuri (Dior), Nederlandse grootheden als Fong Leng, Sheila de Vries en Iris van Herpen en vele anderen.

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page