Trends op kleurgebied: 3 vragen aan Berni Ottjes

L’Oréal Professionnel Colour Expert Berni Ottjes houdt zich dagelijks bezig met alles wat met haarkleur te maken heeft. De perfecte reden om hem over de nieuwe lijn Shimmer Shades een aantal vragen te stellen.

1.Strobing, glinsterende schaduwen aanbrengen, is al een tijd een make-up trend. Sinds wanneer is dit ontstaan in het haar en hoe spelen de Shimmer Shades hierop in?
“Hair Color is The New Make Up. Vaak hangt een kleurcollectie samen met een make-up trend. Doordat we met kleurschakeringen spelen in de kleuren van het haar, veranderen de lijnen meer in shadow roots, waarbij de lichtere gedeelten in het midden of de lengtes van het haar zitten. Ook kan het zijn dat ze juist in de contouring rondom het gezicht gaan zitten, zodat je een gezicht smaller of breder kan laten lijken. De naam zegt het al, met Shimmer Shades laat je kleurnuances op het haar schijnen als een gloed. Met Shimmer Shades kan je prachtige metallic nuances in het haar laten reflecteren.”

2.Wat is er vernieuwend aan de Shimmer Shades en hoe werkt het product precies?
“Je kunt het gebruiken op kleurhoogte 1 tot 5 voor een donker effect, en voor een intenser metal effect de kleurhoogtes 6 tot en met 10. Er ontstaat dan een trendy edgy metallic look. Daarnaast kun je ze ook gebruiken om puur een mooie shimmer nuance te creëren in donker haar, door de lichtere gedeeltes in te kleuren.”

3. Hoe speel jij in op nieuwe trends?
“Als Colour Expert voor L’Oréal Professionnel en met mijn enorme passie voor kleur creëer ik graag trends door ‘out of the box’ te denken en door net een stapje verder durven te gaan in techniek en kleurcombinaties. Wel zorg ik er altijd voor dat de look commercieel vertaald kan worden voor de klant, want die moet het natuurlijk dragen. Als ik denk aan de trends die nu op gaan komen, denk ik dat we veel koele kleuren in combinatie met warme kleuren gaan zien. Ook denk ik dat bijvoorbeeld poedertinten gaan opkomen, wat een vintage-effect geeft in het haar.”

Deel dit bericht gerust:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page