Instagram is door de jaren heen veranderd van een ‘kijk-naar-wat-ik-heb-gekookt’-platform in een belangrijke inspiratiebron voor alles wat met mode, beauty, haar, design en kunst te maken heeft. Elke keer voelen we een haarstylist of kapper aan de tand over zijn of haar favoriete Instagram-accounts. Deze keer: Arnaud Schoenmaker.

Naam: Arnaud Schoenmaker, @arnaudschoenmaker
Werkzaamheden: Freelance hair artist 
Begonnen met Insta: “Officieel zit ik al sinds 2015 op Instagram. Pas de afgelopen anderhalf jaar heb ik gezien hoeveel invloed het kan hebben en hoe belangrijk Instagram is geworden in de maatschappij. Het is dé plek om je portfolio te laten zien. Ik zie Instagram als de nieuwere en leukere LinkedIn.”
Insta-tijd per dag: “Veel te veel! Ik scrol enorm veel door Instagram. Altijd op zoek naar nieuwe ideeën en dingen die ik kan uitproberen. Ik kan soms ook dagen zonder, maar als ik er eenmaal aan begin dan ben ik makkelijk een paar uur zoet met alleen maar kijken en scrollen.” 
Eigen account: “Selectief, zakelijk en chaotisch. Ik ben heel selectief met wat ik online zet, omdat ik privémomenten heel graag privé wil houden. Zakelijk, omdat ik mijn pagina vooral zakelijk gebruik en promoot. En chaotisch omdat het allemaal een beetje door elkaar staat, het ligt er net aan hoe mijn mood is op de dag dat ik een foto post. De ene keer gooi ik er een filter overheen en de andere keer vind ik dat niet nodig. Mijn pagina heeft ook niet één kleurenpalet, heel veel foto’s zijn anders van kleur en dat geeft een beetje dat chaotische gevoel. Maar dat ben ik zelf dus ook.”
Guilty pleasure: “@thefatjewish. Ik vind niet alles grappig wat hij post, maar het zijn dingen die je normaal alleen denkt.”
Spijt van een foto: “Ja, zo’n gevalletje van ‘felt cute might delete later’. Toen ik die foto had gepost dacht ik dat het een hit zou worden, maar na een half uur heb ik hem toch maar verwijderd. Gelukkig is dat al een hele tijd geleden!”
Favoriete foto op je account: “Dat is de foto die Vogue Italia heeft gepubliceerd! Ik was op vakantie toen ik het appje kreeg dat die foto gebruikt zou worden. Dat was toch wel een kippenvelmomentje, een punt van mijn bucketlist dat ik kon afvinken.”

1 @ditavonteese: “Ik volg haar, omdat zij gewoonweg prachtig is. Alles staat in het teken van burlesque en perfectie. Goed gestyled, haren in de plooi en de kleding is altijd mooi en over nagedacht. Ik heb haar één keer live gezien en heb toen alleen maar meer respect voor haar gekregen.”

2 @voguerunway: “Zij geven altijd de laatste updates als het op mode aankomt. Zeker tijdens de Fashion Weeks bekijk ik hun account meerdere malen per dag, om alvast een blik te kunnen werpen op de nieuwe collecties!”

3 @guidopalau: “Al sinds mijn twaalfde vind ik hem enorm goed. Als hij iets met haar doet, dan wordt het gegarandeerd een trend. Hij werkt ook voor de meest grote namen in de mode-industrie. Guido Palau is echt een voorbeeld voor mij.”

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print