Ja, het ging door, al was het anders dan anders. Donderdag vond de kick off plaats van de Amsterdam Fashion Week met aangepaste presentaties van Elzinga en KASSL op bijzondere locaties: Paradiso in Amsterdam en Museum Voorlinden in Wassenaar. 

Amsterdam mag dan op dit moment een van de 'rode steden' op coronagebied zijn: de Amsterdam Fashion Week ging gewoon door. En dat was maar goed ook, want de organisatie maakte van de nood een deugd door te kiezen voor geweldige, ruime locaties, originele presentatievormen en gescheiden shifts. 

Op donderdag stond er vanaf 10 uur in de ochtend een ‘Photo Exhibition & Performance’ van ELZINGA in Paradiso in Amsterdam op het programma. De dansvloer was ingeruimd voor dansende modellen en een live optreden van een punkband. Het ‘Marie Antoinette haar’ van Bianca van Zwieten voor Wella Professionals was net als de jurken van het modecollectief eigenzinnig, pastelkleurig en stoer. 

In de avond vond de officiële opening plaats in het prachtige Museum Voorlinden. In shifts kreeg een select publiek een rondleiding bij de tentoonstelling KASSL x Voorlinden: een Pop-Up Guerilla Exhibition. Het Nederlandse jassen- en tassenmerk had een aantal jonge kunstenaars gevraagd om een werk te maken voor de tentoonstelling en deze waren in het museum, tussen de moderne kunst, te zien. Het merk is niet alleen bekend vanwege de stijlvolle en tijdloze trenchcoats, maar ook door de ‘padded’ tassen - de ‘pillow bags' -  waarvan een reuzenexemplaar in een van de zalen te zien was. Tijdens de rondleiding liepen de modellen door de zalen heen, gekleed in mantels en met de nieuwe ronde ‘pillow bag’, het haar ‘effortless’ gestyled door La Toya Velberg voor Sebastian.

 

 

Foto: Peter Stigter

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print