"Om te weten hoe ingrijpend onze manier waarop we omgaan met trends, mode en beauty is veranderd, hoef ik alleen maar naar mijn dochter te kijken. Ze is twaalf en haalt haar inspiratie vooral van social media vandaan. Haar voorbeelden zijn behoorlijk divers en komen uit de hele wereld: van Billie Eilish tot ‘TikTok celebs’ en make-up lovers met een eigen beautylijn.

Social media zijn een geweldige manier om je te laten inspireren. Nadeel is wel dat de ontwikkelingen bijna niet bij te benen zijn. Sommige professionele merken brengen daarom geen seizoencollecties meer uit. Wat voor gevolgen heeft dit voor je werk als kapper? Wat vraagt dit van je creativiteit en hoe vertaal je al die stromingen naar een eigen stijl? We vroegen het drie powervrouwen uit de branche. In het thema vertellen ze hoe ze in dit digitale tijdperk met stijl omgaan en welke trends ze signaleren voor het najaar. Dat zijn vintage kleuringen bijvoorbeeld, of de terugkeer van technisch goed geknipt haar.

In de Style Guide lichten we vervolgens enkele nieuwe ontwikkelingen op kleurgebied uit. Want hoewel de trends steeds lastiger te duiden zijn, gebeurt er ondertussen veel. Dit najaar staan er een heleboel nieuwe productreleases op stapel om de snelle ontwikkelingen - al dan niet in een kleine collectie - onder de aandacht te brengen.

Over stijl gesproken: ik wil graag van de mogelijkheid gebruikmaken om mijn collega Marian Kaak te bedanken. Ik heb de afgelopen jaren op een heel fijne manier met deze stijlvolle lady samengewerkt en ik wens haar veel succes met haar nieuwe avontuur."

Anouk Oudkerk Pool

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print