Minder bruiloften, feestjes, uitjes en zakelijke afspraken. En door het verplichte thuiswerken brengen we ook veel meer tijd in huis door. Wat voor invloed heeft dat op het mode- en haarbeeld? Op de wensen die mensen hebben? Willen ze bijvoorbeeld hun haar nog wel uitgebreid kleuren?

De invloed op de mode die we dragen, is in ieder geval onmiskenbaar. We lopen massaal in makkelijke kleding rond. Een collega omschreef het treffend: de designerschoenen die hij een half jaar eerder in de sale had gekocht, staan nog ongebruikt in de kast.

Ik moest terugdenken aan mijn eerste weken van de lockdown. Toen wij, net als veel anderen, vrijwel de hele dag in pyjama liepen. Het was geen succes: mijn pubers werden er nog futlozer van dan ze al waren, en ik zelf eigenlijk ook. Want laten we eerlijk zijn: het doet gewoon wat met je gemoed, een beetje leuk voor de dag komen.

In een artikel blikte de Britse Vogue met een groot aantal topdesigners terug op de quarantainetijd. Het brood bakken, ‘crafting’, terug naar de simpele dingen in het leven, was niet echt aan Donatella Versace besteed. “Dressed down, no hair, no make-up? No, let’s put ourselves together so that our brains stay together.”

Misschien zal niet elke klant zoals Donatella vol in de make-up en met hakken aan achter haar laptop thuiswerken. Maar aan de andere kant: wat is er eigenlijk mis mee? Doe je het alleen voor een ander, of vooral voor jezelf?

Nee, we gaan er niet eerder een vaccin door vinden en redden ook het klimaat er niet mee. Maar mooie dingen, schoonheid, een beetje glamour, maken het leven wel leuker, inspirerender en een beetje luchtiger. En dat is precies wat we nu nodig hebben.

Anouk Oudkerk Pool

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print