High teaBHA groepNL

"Als je in ons land één van de gelukkige winnaars bent van de Coiffure Award, word je traditiegetrouw uitgenodigd om mee te gaan naar de uitreiking van de British Hairdressing awards.

Omdat je allemaal zo'n beetje hetzelfde hebt meegemaakt, heb je meteen wel een soort van band met elkaar, net als motorrijders die elkaar groeten. Met andere woorden: het was een gezellige groep, maar dat is niet zo gek aangezien de helft uit Brabant komt 🙂

Op maandagochtend, na een hoop file-leed, was iedereen gelukkig op tijd op Schiphol om af te reizen naar London. Eenmaal aangekomen stond de bus al op ons te wachten met Lidy, onze gids. Tijdens de busreis richting het centrum vertelde ze in het Nederlands met een Brits accent van alles over Engelsen, Aston Martin showrooms, schoorstenen en afternoon tea... En laat dat nou het eerste agendapunt zijn: een afternoon tea in het prestigieuze en deftige Berkeley hotel. Het heet daar trouwens niet afternoon tea maar: Prêt- à-Portea @ The Berkeley. Klinkt impressive en dat is het ook! Alle hapjes zijn geïnspireerd op mode-items uit de laatste collecties van de grote designers. Dus je eet een koekje in de vorm van een schoen van Dolce & Gabanna bijvoorbeeld. Heel erg leuk! Samen met champagne en goed gezelschap zijn dan alle ingrediënten aanwezig voor een leuke middag!

Daarna weer in de bus op weg naar ons hotel: The Mariott Grosvenor house. Klinkt sjiek, is het ook. In dit hotel is de gala-uitreiking van de BHA. Onder het hotel (ook onder de weg en zelfs ook een stukje onder Hyde park) bevindt zich the Great Room waar ruim 1500 gasten kunnen zitten aan mooi gedekte ronde tafels.

Na een kort opfrisbeurtje (onze reisleidster mevrouw van De Graaf wil iedere minuut zinvol besteden en je haar en make-up moet je 's morgens maar doen 😉 verzamelen we in de lobby voor de groepsfoto. Iedereen ziet er top uit en we zijn klaar voor een memorabele avond bij onze altijd classy collega's uit de UK. Nou is Londen een van de hoofdsteden van de wereldwijde kappersbranche (Helmond trouwens ook 🙂 maar buiten Londen zijn de mensen iets minder subtiel, zeg maar. Het is vooral veel van alles: veel haar, heel veel make-up, veel glitters en veel parfum.

We hadden fantastische plaatsen en ook de tafel-cadeautjes waren geweldig: Selfie-Sticks!! Tja, en waar kun je al die ijdele kappers blijer mee maken?

De avond verloopt in Londen nogal anders dan in Nederland. Eerst wordt in een rap tempo een 3 gangen menu inclusief koffie met friandises uitgeserveerd en dan komt het moment waar iedereen op zit te wachten: de uitreiking van de awards! Eerst de regionale categorieën - de UK is groot en dat zul je weten ook - , veel awards en bedank speeches waar je niks maar dan ook gewoon helemaal niks van kunt verstaan! Eén ding hebben alle winnaars gemeen: ze vieren het alsof ze de beslissende penalty tijdens de Champions Leaque finale gemaakt hebben, uitzinnig! Dit is echt fantastisch om te zien, maar het is wel jammer dat een groot gedeelte van de zaal super rumoerig is tijdens de bedankwoordjes en dat de awards wel in een heel snel tempo worden uitgereikt.

Dan volgen de speciale categorieën zoals Colour, Avantgarde, Afro en Newcomer. Hier zitten echt prachtige collecties tussen met 6(!) beelden en af en toe verrassende winnaars.

Het klapstuk komt als laatste: British Hairdresser of the Year! In Engeland werkt het anders, want voor deze categorie word je vooraf al genomineerd en daarna ga je je collectie maken en die bestaat uit 8 beelden. Op de avond zelf geeft iedere genomineerde een spectaculaire presentatie met 2 modellen die uit de collectie komen. En de terechte winnaar is: Darren Ambrose!

De afsluiting is een afterparty waar iedereen echt helemaal uit z'n dak gaat en waar om de paar minuten een stomdronken Engelse kapper of kapster afgevoerd wordt. Wij, als NL delegatie, gedragen ons zoals altijd zeer netjes natuurlijk! 🙂

De dinsdag staat in het teken van uitslapen, heerlijk ontbijten en in de middag gaat iedereen zijn eigen weg. Om 16:00 stond de bus klaar om de hele club weer veilig naar Heathrow te vervoeren. In het vliegtuig terug was het opvallend rustig... iedereen was moe na twee leuke, gezellige, inspirerende maar ook vermoeiende dagen.

Ik had me altijd voorgesteld dat de Award uitreiking in Londen de meest grootste, spectaculaire en alles overtredende zou zijn, maar ik moet eerlijk zeggen dat wat we in Nederland hebben veel professioneler, mooier en gewoon beter is. We hebben jarenlang huizenhoog opgekeken naar onze collega's uit Londen, maar of dat terecht is?

Ik denk het niet…;-)

Ik spreek namens iedereen als ik zeg dat deze trip fantastisch geregeld was! Bedankt Schwarzkopf Professional & Coiffure voor deze zeer geslaagde winnaars reis 2015!"

Arjan

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print