In 2017 heb ik een veelbewogen jaar gehad. Na vijf jaren keihard werken in mijn eigen salon in Rotterdam heb ik de salon verkocht per 1 maart 2017. Ik moest afscheid nemen van mijn team, wat erg emotioneel was, omdat deze gepassioneerde stylisten altijd voor mij klaarstonden.

Ik ben van freelance Creative Director van Sjenkels naar Fulltime Creative Director en Co-owner van Sjenkels Amsterdam gegaan. Daarnaast heb ik mijn freelance werkzaamheden als Session Haarstylist na vijf jaar weer opgepakt en heb ik veel mooie editorial fotoshoots mogen doen. Én ben ik weer begonnen met het assisteren tijdens Fashionweeks Parijs en Milaan.

Ik zal je eerlijk vertellen dat het echt weer super spannend is om na jaren niets in de modewereld gedaan te hebben ineens weer backstage tijdens deze grote shows te staan. Maar het is heerlijk om weer in de modewereld  aan het werk te zijn, creatieve mensen te ontmoeten, samenwerkingen te starten en steeds weer mijn creatieve grenzen te verleggen. Ik was al aardig op dreef, toen Sjenkels mij vroeg om een nieuwe haarcollectie te ontwikkelen voor in onze salons en op de Sjenkels website.

In overleg met mijn team, de fotografen Giel en Kenneth van G+K Photography en de super fashion stylist Lieve Gerrits, zijn we de vintage Powervrouwen kant opgegaan en wilden wij iconische beelden opnieuw modern gaan neerzetten. Het was in oktober 2017 dat we de studio ingingen. We maakten zes damesbeelden en twee herenbeelden in deze serie. Waarvan ik er vier opstuurde naar de Coiffure Award; Categorie Dames Noord-Holland en Flevoland.

En die won ik dus afgelopen zondag! Niet alleen in mijn categorie, maar ook de 'Hairdresser of de Year' titel sleepte ik met deze serie binnen.

Wat zo’n titel allemaal met zich meebrengt, daar ben ik de afgelopen dagen achter gekomen. Er moesten persberichten uit, persfoto’s van mij gemaakt worden, omdat ik blijkbaar geen enkele redelijk bruikbare foto van mijzelf heb, ik heb iedere dag interviews gehad en aanvragen. Aanvragen voor fotoshoots, seminars en trainingen. Mijn agenda raakt al aardig vol. Nu ik dit aan schrijven ben, heb ik een dagje thuis, en zit ik heerlijk met mijn hondje naast me op de grond en een kop thee achter de laptop.

Er komt een bewogen jaar aan met veel toffe projecten, waar ik helaas nog niets over mag zeggen. Een jaar waarin ik mijn grenzen ga verleggen en hopelijk nog mooier werk ga maken. Waarin ik de kans krijg mijn visie met collega haarstylisten te delen. Ik ben er erg dankbaar voor. En heb er veel zin in. De ideeën en inspiraties met wat ik allemaal nog wil gaan maken, dwarrelen steeds al door mijn  hoofd.

Maar vandaag even niet. Vandaag geniet ik even van alles wat er is gebeurd de afgelopen dagen.

xx Bianca

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print