Toen Kevin Smeenk tijdens een training Kylie en Eduard van Velvet Monkey leerde kennen, vond hij hun ambitie super inspirerend. Hij trok de stoute schoenen aan, belde op en….nu werkt hij in hun nieuwe salon in Monaco. Onze blogger Eduard Meijerink geeft dit keer het woord aan Kevin.

Vorig jaar gaven Kylie en Eduard een training aan de teamcaptains van Fashionweek. Ik ontmoette ze hier voor het eerst en dit is voor mij een moment geweest waarop mijn leven totaal is veranderd! Hun ambitie inspireerde mij enorm, ze vertelden mij over de salon die zij gingen openen in Monaco en ik werd daar super enthousiast van. ‘HOE kom ik waar zij staan?’, vroeg ik mezelf af. Een aantal weken na deze training trok ik de stoute schoenen aan en dacht: Ik bel ze gewoon op om te vragen wat ik moet doen om in Monaco aan het werk te gaan. Nooit gedacht dat hun antwoord zo simpel zou zijn: ‘Je baan opzeggen en voor ons komen werken.’ En…dat is ook precies wat ik heb gedaan!

Binnen drie dagen verliet ik mijn voormalige salon en ondertekende in Almelo mijn contract. Vanaf dat moment ging het allemaal als een speer. Ik kreeg een interne opleiding over de filosofie, het management en de technieken van Velvet Monkey. Dag in dag uit werd er één-op-één met mij getraind. Mijn collega’s vanuit Monaco kwamen ook naar Nederland voor een aantal trainingsweken. Spannend, want opeens moest ik al mijn gesprekken voeren in het Engels. We hebben tijdens deze trainingen 165 (!!!) modellen geknipt en gekleurd, allemaal met nieuwe technieken die ons net waren aangeleerd. Ook kwamen mensen vanuit verschillende landen langs voor producttrainingen. Het voelde als een enorme eer om één-op-één door deze mensen te worden getraind. Kennis en ervaringen met elkaar delen als een echt team, dit was allemaal best nieuw voor mij.

Het voelde als een grote rollercoaster. Om je passie op deze manier te delen met mensen die dit precies zo ervaren, daar genoot ik echt het meest van. Het was droom die uitkwam, omringd worden door ambitieuze mensen en dat allemaal naar aanleiding van dat ene telefoontje. Ook mijn collega’s uit Monaco delen deze zelfde passie. Mijn collega Stephanie is voor deze droombaan vanuit Parijs naar Monaco verhuisd en mijn collega Aga komt helemaal uit Polen. Een lekker internationaal team dus.

Binnen een enorm korte periode moest er een woning voor mij in Monaco worden gezocht. Ook werd ik voor een middag overgevlogen naar Monaco om mijn nieuwe salon te bekijken en mijn andere collega’s te ontmoeten. Zes uur later zat ik alweer in het vliegtuig terug naar Nederland. WOW!! Wat een omschakelingen opeens. Het omschakelen naar het Engels vond ik misschien wel de grootste uitdaging. Van Kylie en Eduard mocht er absoluut niet in het Nederlands gesproken worden in het bijzijn van mijn collega’s. Dit zorgde soms voor grappige situaties. Frustrerend ook af en toe, in het Nederlands is het zoveel makkelijker je verhaal te onderbouwen. Maar toch hielden ze vol… het mocht niet.

Inmiddels zijn we bijna vier maanden verder en ben ik zo dankbaar voor het warme bad waarin ik ben terechtgekomen. Velvet Monkey voelt voor mij als een tweede familie. Er is dagelijks contact tussen mij en mijn collega’s, zowel in Monaco als in Nederland. We delen lief en leed met elkaar. Het is alsof ik in één klap twee broers en zeven zussen rijker ben. In onze Monkey Groep App wordt dagelijks hysterisch met en ook om elkaar gelachen, maar we delen hier vooral onze passie en liefde voor haar met elkaar. Zo heeft de één net een training gehad die dag, de ander is druk bezig met de voorbereidingen voor een fotoshoot dan nu alle hectiek rond de Fashionweek. We delen alles met elkaar.

Kylie en Eduard zeiden: ’Je leven gaat drastisch veranderen als je voor ons komt werken’. Nou dat is zeker gebeurd!

Kevin Smeenk – Head of Hair
Studio Thirty Nine by Velvet Monkey – Monte Carlo I Monaco

 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print