Op het moment van schrijven ben ik net terug uit London, een metropool waar maar liefst 200 talen op straat worden gesproken. Het weekend daarvoor was het Barcelona, ook een wereldstad, maar wel iets kleiner en knusser. Twee internationale events waar hair lovers van over de hele wereld samenkwamen om het vak te vieren.

Ik heb ongelooflijk mooie shows gezien met prachtige looks, maar ook dingen waarvan mijn hart niet sneller ging kloppen. Kwestie van smaak. Ik heb de eer gehad om mee te mogen met twee wereldmerken. De vraag die ik vaak krijg, is ‘of het niet allemaal hetzelfde is’. Nee dus, totaal niet. Het is juist opvallend hoe merken hun eigen DNA hebben, hoe groot of klein ze ook zijn, met hun eigen achterban die ook weer zo verschillend is.

Wat ze zeker gemeen hebben, is gevoel voor stijl. Ik ben op de meest mooie locaties geweest. Van het prachtige Museu Nacional d’Art de Catalunya tot het onlangs geopende The Ned Hotel in London. Hippe restaurants met bijzonder lekker eten stonden ook op het programma. Omringd door zoveel mooi design smaakt het nog lekkerder en een aardige bediening helpt daar zeker aan mee.

Haarstylisten die houden van design kunnen hun hart ophalen, want in deze editie van COIFFURE laten we in het thema Design heel veel bijzonder mooie salons zien, zowel nationaal als internationaal. Van laidback en intiem tot hypermodern, industrieel en vintage. Om je vingers bij af te likken. Maar hoe mooi het allemaal ook is, uiteindelijk draait het om de kapper en de beleving. “Want”, zoals Ferry Loeve van het Haartheater terecht zegt, “het DNA moet wel in je zaak zitten.” Veel leesplezier.

Marian Kaak

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print