De afgelopen weken waren weer geweldig: de jureringsronden van de Coiffure Award 2018. Van te voren word ik zelf ook een beetje zenuwachtig. Wat krijgen we te zien? Is het goed? Is het anders dan vorig jaar? Is het verrassend? Ja natuurlijk is het dat allemaal! Wauw, wat een prachtige collecties zijn er dit jaar weer gemaakt! Je weet dat er op 9 maart, wanneer de genomineerden bekend worden gemaakt, heel veel kappers heel erg blij worden. Tegelijkertijd weet je ook dat er grote teleurstellingen te verwerken zijn. Dat laatste zou ik liever niet willen, maar het is nou eenmaal een wedstrijd met winnaars en verliezers. Al scheelt het soms bijna niets. Het is voor de jury een serieuze en moeilijke taak om uiteindelijk de keuzes te maken. Voorzitter Berni Ottjes van de Coiffure Award jury vatte het mooi samen: “Een rollercoaster van creativiteit.” Wat verder opvalt is dat de diversiteit van de modellen steeds groter wordt en dat is mooi, want dat weerspiegelt beter de wereld waarin we leven.

In deze editie van Coiffure hebben we niet voor niets het thema Diverity. De catwalkshows in 2017 zijn nog nooit zo divers geweest. Wij vroegen ons op de redactie af hoe dit thema in de haarmodebranche speelt. We zien nog steeds veel westerse modellen en zien tegelijkertijd dat verschillende culturele achtergronden meer aanwezig zijn in toonaangevende haarmodecollecties. We vroegen het aan vier kleurrijke kappers, waarvan een van hen zegt: “Het gaat niet alleen om afkomst en huidskleur, maar in brede zin ook om transgenders, dik, dun, homoseksueel, man, vrouw. Dat is voor mij diversiteit. Respect voor elkaar hebben en elkaar accepteren.” Mooi gesproken Ilham Mestour!

Marian Kaak

Wil je geen uitzending missen van CoiffureTV? Ga dan snel naar de website, of download meteen de app: voor iPhone of Android

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print