De zomer vind ik een van de lekkerste seizoenen. Als de zon schijnt ziet alles er mooier uit, voel ik me beter en heb ik meer energie. De wereld om me heen ziet er anders uit, mensen zijn vrolijker, kleden zich kleurrijker en de dagen zijn lang. Op de redactie maken we ons op voor de zomervakantie, we kunnen er precies 3 weken tussenuit, zonder dat de planning in het gedrang komt. Klusjes die al langer liggen te wachten, worden nog snel even opgepakt en zoveel mogelijk afgerond.

Wat betreft haar: dat ligt in de zomer wat gevoeliger. Zon, zee, wind… niet erg bevorderlijk voor gezond haar. Gezond haar glanst, heeft een natuurlijke valling en is vrij van schilfers. Dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Er zijn meer factoren die de haarconditie beïnvloeden.

In deze zomereditie van COIFFURE hebben we een gesprek met chemicus Dr. Ir. Brand, een autoriteit op het gebied van de ontwikkeling van haarproducten. Volgens hem kun je het haar maar beter in de watten leggen. En dat is nou net wat de salon ten goede komt. Een mooi argument in een adviesgesprek is toch echt dat ‘goedkoop meestal duurkoop is’. Voor voldoende werkzame stoffen in een shampoo, betaal je nou eenmaal een prijs. Ingrediënten die daadwerkelijk wat doen voor het haar kosten immers geld.

Maar met goede haarverzorging ben je er nog niet. De consument wil alleen iets meer betalen, als jij als haarprofessional een goed advies op maat kunt geven. Vooral bij haar- en hoofdhuidproblemen kloppen klanten aan bij hun kapper. Juist dan loont het om de juiste haarcosmetica te adviseren. Lees bijvoorbeeld de verhalen van drie kappers, waaronder de Haarkliniek in Rotterdam, over hun expertise en focus op healthy hair.

Focus heeft ook de Hairdresser of the Year 2017 Mark van Westerop. In een openhartig interview vertelt hij dat de tweede keer dat hij de prijs wint in alle opzichten anders is dan die eerste keer. Nu focust hij vooral op datgene waar hij gelukkig van wordt. En wil jij ook een level hoger in het kappersvak? Denk dan aan zijn woorden: “Wees bereid om offers te brengen: toewijding, passie, discipline en doorzettingsvermogen.” Mooi gesproken Mark!
De redactie van COIFFURE wenst je een heel mooie zomer!

Marian Kaak

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print