Thuiskomen van een heerlijke vakantie betekent ook altijd een knop omdraaien. In Zuid-Frankrijk had ik genoeg aan een korte broek, bikini of een flodderjurkje. Mijn haar heb ik enigszins verwaarloosd, dat had ik opgegeven. De zon, straffe wind en zee hebben hun sporen achtergelaten. Het buitenleven doet goed, het maakt mijn hoofd leeg, wat hard nodig was. Nu staat september voor de deur en maken we ons op de redactie weer op voor het najaar. De agenda raakt al aardig vol met presentaties en events. En daar hebben wij weer zin in!


Wat gaat het nieuwe seizoen ons brengen? Wat gaan we zien in de mode en op straat? Wij zijn er alvast ingedoken als het gaat om het najaars(haar)beeld. Traditiegetrouw laten we in deze editie de trends zien van een aantal merken. Opvallend is dat bijna iedereen terug gaat naar de essentie: pure natural colours, waarin zachte blends van warme en koele kleuren zijn aangebracht. Dit zien we terug in nagenoeg alle natuurlijke tinten. Ook in de coupe gaan we voor naturel: soepel vallende haren met zachte en toch duidelijke lijnen. Het klinkt misschien eenvoudig, maar om juist dat voor elkaar te krijgen, is vakmanschap nodig en ben jij als professional onmisbaar.


Dat de verspreiding van trends allang niet meer zo gaat als 10 jaar geleden wisten we al, maar dat het zo ingrijpend is veranderd is verrassend. Alles gaat razendsnel dankzij internet en social media. En vooral Instagram heeft de modewereld veranderd. Welke invloed dat heeft op onze branche, kun je lezen in het thema van de nieuwe COIFFURE, waarin we een aantal mensen met een kappershart hebben ondervraagd over hoe zij tegen social media aankijken en hoe zij dit inzetten in hun dagelijkse werk.


Daarnaast hebben we een uitgebreide report van de afgelopen FashionWeek Amsterdam - waar backstage weer hard door kappers is gewerkt om de finishing touch te geven aan de catwalk looks, hebben we een report van FashionClash en een prachtige coverserie in de Topstyles. Heel veel fashion dus in deze Big Inspiration Issue. Veel leesplezier!

Marian Kaak

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print