Het woord authenticiteit hoor je meer dan ooit, hoewel ‘personaliseren’ ook hoog scoort. Je moet jezelf zijn, dragen wat bij je past en je zo op een ‘natuurlijke’ manier van anderen onderscheiden. Maar hoe doe je dat? De uniformiteit onder middelbare scholieren is nog nooit zo groot geweest. Kijk een klaslokaal in en zie dat in ieder geval de meisjes allemaal op elkaar lijken. Sterker nog, ze hebben bijna allemaal hetzelfde aan en het haar wordt lang gedragen. Het onderscheid zit ‘m in zeer kleine details. Mijn oudste dochter van 14 vindt dan ook dat iedereen er heel verschillend uitziet…

Vroeger zaten alto’s, kakkers, new wavers en noem maar op bij elkaar in een lokaal. Je onderscheidde je juist door een statement te maken met hoe je eruit zag. Een statement maken is tegenwoordig verlegd naar Instagram en snapchat. We hebben nu te maken met influencers. Deze influencers worden massaal gevolgd op social media door veelal jongeren. Ze worden ingezet door de merken als nieuw marketinginstrument. Maar wat nou als deze influencers er ook allemaal ongeveer hetzelfde uitzien? Waar blijft dan je onderscheidend vermogen en je authenticiteit?

Weet dat je als hairstylist ook een influencer bent. Jij luistert naar je klant en adviseert vervolgens wat hem of haar het beste staat. Expertise is daarbij key. Daar ligt juist jouw kracht als expert. In het thema Puur van deze editie geven een aantal hair experts bruikbare tips voor het creëren van een authentieke, pure look. Dat betekent bijvoorbeeld goed kijken naar hoe het haar valt en laten zien hoe je het op verschillende manieren kunt stylen. ‘Mensen kennis laten maken met hun eigen haar’, noemt een van de geïnterviewden het zelfs. Ze bewust laten worden van de mogelijkheden.

Over bewustwording gesproken: verderop in het magazine hebben we een interview met de Dutch Urban Miners. Onder het motto: ‘we ruimen het afval op dat we veroorzaakt hebben’ gaan zij zich toeleggen op het inzamelen en recyclen van gebruikte kleurtubes. In het artikel leggen ze uit hoe en waarom ze de duurzaamheid in de kappersbranche willen bevorderen. En hoe jij als kapper daarin een bijdrage kunt leveren. Veel leesplezier!

 

Marian Kaak

 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print