"Het is snikheet terwijl ik deze editorial schrijf, 35 graden om precies te zijn. De zomer is begonnen en dat betekent dat we op de redactie iets meer ruimte hebben om nieuwe plannen te maken. Om ons bezig te houden met 2020, met wat we willen, met waar naartoe gaan. Hoe kunnen we dit realiseren en wat hebben we ervoor nodig? We staan nooit stil, sterker nog, we rennen vaak te hard door. En dat is een valkuil, want ergens heb je ruimte nodig om te kunnen nadenken, om te brainstormen. We willen vooruit, verder ontwikkelen, nog mooier, beter en relevanter worden. Een heerlijke tijd.
In deze zomereditie hebben we het thema The Next Level. Weet jij waar je staat? Beweeg je vooruit, ontwikkel je door? Jezelf, je team en je salon? We hebben voor dit thema verschillende interviews gehouden met mensen die anderen weten te motiveren en te inspireren. Ze vertellen openhartig over hun visie, maar ook over valkuilen. “Veel kappers vergeten naar de talenten van hun medewerkers te kijken en zijn vooral met zichzelf bezig”, is een quote van Maikel Assink. Bert de Zeeuw staat kritisch ten opzichte van social media: “Je hebt nauwelijks kans om fouten te maken want die worden uitvergroot op social media.” Terwijl fouten maken essentieel is om verder te komen. Om maar een paar voorbeelden te noemen.
De talentvolle Sanne van ’t Hoog heeft niet zomaar een award gewonnen. “Je moet er veel tijd insteken en gewoon heel hard werken”, is haar motto. Ik denk dat Michael Polsinelli - die ik in IJsland heb ontmoet - ook een geweldig voorbeeld is. Met zijn eigen educatiesysteem geeft hij jonge talenten de ruimte om te groeien en een eigen stijl te ontwikkelen. “Have an open mind. Omring jezelf met mensen die heel goed zijn in wat ze doen. Open je ogen. Je moet hongerig zijn om te leren en om te kunnen zien wat hierna komt.” And last but not least: “You have to love what you do, anders wordt het nooit wat.” Daar ben ik het 100 procent mee eens."

Marian Kaak

Voor de tweede keer hebben we uit elke genomineerde serie met zorg een foto gekozen en gebundeld in een boek. Het resultaat is een prachtig lookbook met foto’s van de beste kappers van Nederland. Om te laten zien dat mooi haar maken een kunst is: the art of hair. Deze uitgave is gedrukt op FSC-papier.
The Art of Hair is HIER te bestellen. 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print