Wat was het weer een geweldige avond, het Coiffure Award gala op 22 april. Buiten scheen de zon en die bleef binnen de hele avond verder schijnen. Wat straalde iedereen, wat zag iedereen er mooi uit! Ik voelde me trots. Trots op het feit dat de hele branche op de Coiffure Award samenkomt en dat we samen het mooie kappersvak vieren. Het is een blijft een onafhankelijk event met onze helden, de kappers, in de hoofdrol.

Ik maak een diepe buiging voor alle genomineerden. Wat een prachtige collecties hebben we weer megagroot op het scherm mogen bewonderen. De scheidslijn tussen wel of niet winnen is vaak heel klein, dus met een nominatie op zak heb je eigenlijk ook een beetje gewonnen.
Hulde aan de winnaars! In deze Coiffure staan alle winnende collecties op een rij, zodat iedereen nog even rustig kan kijken. Opvallende collecties, waarin de tendens richting authenticiteit en individualiteit de rode draad lijkt te zijn. Editorial looks, gedurfd en kleurrijk, met een fashion feeling, die tegelijkertijd ook draagbaar en dus commercieel lijken te zijn. Nogmaals gefeliciteerd Bianca van Zwieten, met het behalen van de titel Hairdresser of the Year 2018. We hebben van je genoten. Van je prachtige werk, maar ook van jou. Je was overweldigd, totaal verrast, je had ‘m niet zien aankomen. Dat was heerlijk om te zien.

Omdat wij het altijd heel jammer vinden dat met alle genomineerde collecties na de Coiffure Award niet zo veel meer wordt gedaan, hebben we op de redactie van Coiffure Media besloten het dit jaar anders te gaan doen. Uit elke serie hebben we met zorg een foto gekozen en gebundeld in een boek. Het resultaat is een look book met foto’s van de beste kappers van Nederland; een statement. Een bron van inspiratie voor alle hair lovers. Om te laten zien dat mooi haar maken een kunst is, hebben we gekozen voor de titel: the art of hair.

Marian Kaak

The Art of Hair 2018 is te bestellen via coiffure.nl/artofhair

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print