Ligt het nu aan mij of zien we op social media nu veel vaker aftreksels of kopieën van een succesvolle coupe of kleur. Ik bedoel hier niet een lookalike met een eigen touch, maar echt letterlijke 1 op 1 kopieën. Gebeurt dit omdat de creativiteit op is om iets eigen te maken, of wordt het gedaan omdat het de makkelijkste weg is?

Ik vind het mooi om coupes te zien die door iets of iemand geïnspireerd zijn, maar keihard tot in de details kopiëren is voor mij net als het overtrekken van een tekening.
Bij educatie vind ik het een ander verhaal, omdat het een leerproces is en geen presenteermiddel.

Bij het jureren van de Coiffure Award vind ik het ook belangrijk dat hier op gelet wordt en die intentie is er ook.
Aan de andere kant vind ik het leuk om kappers uit te dagen in plaats van alles voor te kauwen. Vernieuwing begint bij het zelf nadenken en je smaak een rol geven in het proces van creëren.

Zelf ben ik volop bezig met een nieuwe kleurtechniek. Ik heb deze nu gepresenteerd aan 3000 kappers. Maar ik liet enkel zien hoe ik het doe, ik liet niet het eindresultaat zien.
Ik vond dat ze dit zelf moesten ontdekken en ervaren.
De reacties hierop waren grotendeels positief, maar bij een enkele ging het er niet in dat ik het resultaat niet liet zien. Dit geeft al aan dat 100% voorkauwen een gewoonte is geworden en dat vind ik jammer, omdat dit ervoor zorgt dat het aantal copycats alleen maar groter zal worden.

Ik wil jullie daarom ook uitdagen (ik bedoel de fanatieke kappers onder ons).
Ik heb deze techniek op Youtube gezet en daag jullie uit om met deze techniek in de basis een eigen versie te maken. De kleurstelling mag je zelf bepalen natuurlijk. Zet vervolgens jouw versie op jou social media met de #colorbaloon
Ben benieuwd wie deze uitdaging oppakt en het aandurft het eigen te maken.

Het filmpje is hier te zien: https://youtu.be/PnDyuYiK7Ag

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print