Ieder merk wil innoveren en vernieuwen. Merken zullen dan ook alles in het werk stellen om dát wat ze nieuw op de markt willen brengen, uitvoerig te laten testen.

Begin januari kregen wij de vraag of we met een internationaal gezelschap een nieuw kleurproduct wilden testen bij L’Oréal in New York. Naast het testen zouden er ook step-by-steps gemaakt worden en zouden er diverse photoshoots plaatsvinden.
Toen ik de lijst van afgevaardigden zag wist ik meteen dat dit iets bijzonders was. Samen met Jeske uit ons creatief team stapte ik enkele weken later het vliegtuig in om deze vernieuwingen te ontdekken. Ik gebruik hier het woord ‘ontdekken’ bewust, omdat ‘testen’ vaak om goedkeuring gaat en bij ‘ontdekken’ gaat het meer om knowhow en leermomenten.  

Aangekomen in New York begint een rollercoaster waarin kleur de hoofdrol speelt. In de academy op Hutsonstreet zijn twee ruimtes voor fotografie en een ruimte voor film. De kleuren worden geïntroduceerd en alle elf andere kleurspecialisten zie je vol spanning luisteren en kijken.

Een gedegen concurrent van directions is mijn eerste indruk. Gave kleuren, maar wel in control. Paars, groen en blauw passeren de revue. Vervolgens worden we voorgesteld aan de net binnengekomen modellen.

En toen gebeurde er iets bijzonders.

De extreme gretigheid van de voeding en informatie die we vooraf hebben gehad, wordt omgezet in gedrevenheid. Elf kappers uit de hele wereld die dezelfde kleurtaal spreken geeft een dynamiek vol techniek en creativiteit. De tijd speelt dan geen rol, enkel het creëren van vette kleuren.

Om me heen kijkend zie ik mensen uit Amerika, Brazilië, Frankrijk en Italië fanatiek bezig zijn met het creëren van hoogstaande kleurtechnieken. Een lust voor het kappersoog.

Een grote kleurtrip is het.

Drie dagen enkel met kleur bezig zijn met elf kleurjunks is de beste bootcamp die je je kunt voorstellen. De uiteindelijke foto’s en film gaan wereldwijd verspreid worden en dat ervaren wij als erg bijzonder.

Op de terugweg in het vliegtuig naar Schiphol beseffen we voldaan dat we ons kleine kikkerlandje weer gekleurd op de wereldkaart hebben gezet.

Mark Melief

 

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print