Er is een kappersschool (de naam is hier niet relevant) die veel goede leraren en leraressen voor de klas heeft staan. Enkel één lerares daar, vindt het nodig om studenten op uiterlijk te beoordelen en te behandelen.

Dat je volgens de school navel truitjes thuis moet laten is nog tot daaraan toe (hoewel ik dat zie als bekrompen mindset). Maar als je voor de klas staat te verkondigen dat fel gekleurd haar met een opgeschoren zijkant garant staat voor falen en dat er voor dat soort geen plek is in het kappersvak, nou dan ben je volgens mij echt niet goed bezig. Als je je dan ook nog eens indenkt dat de leerling in kwestie een zeer getalenteerde leerling kapster van 17 jaar is en ook gevoelig voor meningen van anderen (dus juist van leraressen voor de klas), dan snap je de impact wel bij zo'n tiener.

Het klinkt misschien als een incident, maar dat is er dan één teveel. Ik geloof dat de kappersopleidingen een heel belangrijke fase is voor de rest van je carrière. Het zou zo maar kunnen dat in de klas waar de lerares haar mening verkondigde, ook leerlingen zijn die deze dwaze gedachte overnemen. Een lerares die tot inkeer moet komen of beter een ander vak kan kiezen, is mijn publieke mening.

Ik moest dit gewoon even van me afschrijven en geloof mij nou, het bovenstaande is soft door mij geschreven en er zijn weinig dingen waar ik me druk om maak, maar dit is er wel één van.
Tot slot wil ik me wenden tot die mensen die graag de stempels uit willen delen als het gaat om uiterlijk: “Vind jezelf niet belangrijker als het om uiterlijk gaat. Kap hier ..piep.. mee, om maar in vaktaal te spreken. Tieners zijn niet anders, ze zijn limited edition!

Mark Melief

Deel dit bericht gerust:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print